ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Багатошаровий салат з ківі та корейською морквою

21 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 10009
На святковий стіл можна оформити страву у порційних прозорих піалах чи глибоких келихах.
На святковий стіл можна оформити страву у порційних прозорих піалах чи глибоких келихах. Фото: автора

Ніжний і злегка пікантний. А завдяки тому, що в салаті багато соковитих інгредієнтів, майонезу використовується мінімум.

Колись я знайшла цей рецептик у мережі. Спеціально не шукала, але роблю тепер його постійно. Салат свіжий, смачний, із цікавим поєднанням інгредієнтів. Це, напевно, той самий випадок, коли я дозволяю собі їсти майонез. Страва настільки смачна, що я заплющую очі на калорійністьwink

Інгредієнти:     

1 куряче філе,

2-3 ківі,

1 велике яблуко,

3 варених яйця,

150 г твердого сиру,

лимон,

корейська морква,

майонез (я завжди використовую домашній майонез),

сіль, перець.

Приготування:

Перший шар — це варене куряче філе. Його слід нарізати соломкою чи кубиками, викласти на тарілку, посолити й поперчити. Зробити тоненьку сіточку з майонезу.

Другий шар — ківі, нарізане кубиками. 

Третій шар — натерті на тертці варені яйця. Три яйця слід потерти повністю, а одне — лише білок (жовток слід залишити для прикраси).

Четвертий шар — яблука. Їх слід почисти від шкірки й насіння, натерти на крупній тертці та скропити лимонним соком, щоб не потемніли. Знову зробити майонезну сіточку.

П'ятий шар — тертий на крупній тертці твердий сир.

Шостий і останній шар — корейська морква (я роблю заздалегідь так: цукор, сіль, приправа для моркви по-корейськи, олія, винний чи яблучний оцет, зубок часнику).

Зверху — трішки майонезу. Затерти жовтком і накрити тарілкою. Залишити, щоб шари просочилися хоча б годинку. Потім прикрасити зверху кружальцями ківі.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я особливо не прикрашала салатик, оскільки готувала його на вечерю в «прискореному режимі». На святковий стіл можна оформити страву у порційних прозорих піалах чи глибоких келихах. Ефектно він виглядає і на загальній тарілці. Єдина порада, щоб вона була прозорою. Тоді різнокольорові шари виглядатимуть найапетитніше.

салати з курячого філе, салати з ківі, салати з корейською морквою, салати, морква по-корейськи, ківі, багатошаровий салат з ківі та корейською морквою, домашній майонез

Коментарі:

  Так  Ні, дякую