ye-logo.v1.2

Мешканців Хмельниччини, які воюють на боці ДНР і ЛНР, просять здатися СБУ й уникнути відповідальності

Офіціоз 1743
З цих питань можна звертатися в обласне управління
З цих питань можна звертатися в обласне управління. Фото: з архіву

Необхідно звернутись до співробітників СБ України безпосередньо або через родичів чи знайомих.

 В обласному управлінні СБУ інформують про програму, «На тебе чекають вдома». У рамках програми спецслужба здійснює заходи щодо повернення на підконтрольну Україні територію та звільнення від кримінальної відповідальності громадян, які добровільно відмовилися від участі у незаконних збройних формуваннях «ДНР/ЛНР».

«Дія Програми поширюється на осіб, які добровільно відмовилися від участі в діяльності терористичних груп, не брали участі у вбивствах, тортурах, зґвалтуваннях, нападах на підприємства, установи, організації та інших тяжких злочинах; щиро готові сприяти в розкритті злочинів, вчинених у зв'язку із створенням або діяльністю такої групи чи формування, та припиненні їх діяльності. Ця програма допомогла повернутися до мирного життя вже понад 200 українцям», - зазначають в СБУ.

Підстави для звільнення від кримінальної відповідальності для учасників терористичних формувань «ДНР/ЛНР» передбачені частиною 2 статті 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), частиною 6 статті 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та іншими статтями Кримінального кодексу України.

Як стати учасником Програми?
Необхідно звернутись до співробітників СБ України безпосередньо або через родичів, знайомих за допомогою одного із доступних засобів зв’язку.

Якщо особа, яка бажає скористатися Програмою, перебуває на непідконтрольній Україні території, в тому числі на території Росії, в інтересах її безпеки категорично не рекомендується телефонувати на номери телефонів, що зазначені в поширених раніше оголошеннях, листівках та інших матеріалах. Для безпечного зв'язку з представником Програми потрібно використовувати електронну пошту [email protected] або можливість безпосередньо звернутися в СБ України через людину, якій особа довіряє на підконтрольній Україні території.

Більш детальна інформація щодо програми «На тебе чекають вдома» розміщена на офіційному сайті Служби безпеки України.

КОНТАКТИ:
тел.: 050-831-26-22 або 073-042-06-02
(для дзвінків ТІЛЬКИ з підконтрольної Україні території) E-mail: [email protected]. Сторінка Facebook для листування.

Також із зазначених питань мешканці Хмельниччини можуть звернутися безпосередньо до Управління СБ України у Хмельницькій області (м. Хмельницький, вул. Героїв Майдану, 19), або зателефонувавши на цілодобову «лінію довіри» за тел.: (0382 – 65-12-57).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую