ye-logo.v1.2

На утримання доріг Хмельниччини потрібно 450 мільйонів гривень, не враховуючи вартості ремонту

Суспільство 1436
Дорожники не могли розчистити вчасно дороги, бо техніка застаріла
Дорожники не могли розчистити вчасно дороги, бо техніка застаріла. Фото: adm-pl.gov.ua

Бракує коштів і на нову техніку.

 Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області має на балансі 7,2 тисячі кілометрів автомобільних доріг загального користування. Торік на автошляхах області виконали робіт на понад 288 мільйонів гривень.

Як повідомив під час засідання колегії начальник служби автомобільних доріг в області Петро Гнидюк, не вистачає коштів на виконання у повному обсязі ремонтів та експлуатаційного утримання доріг.

«За нормативними розрахунками, для забезпечення мінімального рівня експлуатації, не враховуючи ремонту доріг, фінансування має бути у межах 450 мільйонів гривень у цінах 2012 року. Це втричі більше, ніж передбачено на сьогодні», - зазначив Петро Гнидюк.

За його словами, дорожники не змогли повною мірою оперативно відреагувати на ускладнення погодних умов та ліквідувати снігові замети, бо техніка на 70 відсотків зношена. А на нову і сучасну коштів немає.

«До того ж, великовагові транспортні засоби, які переважно рухаються на літній гумі, без ланцюгів протиковзання, спричинюють затори та ускладнюють роботу дорожнім службам», - зауважив Петро Гнидюк.

Як зазначив посадовець, для забезпечення безпербійного руху автотранспорту на дорогах області заготовлено 52,6 тисячі тонн піску або 89% до річної потреби, 6,4 тисячі тонн солі або 98 відсотків від потреби, підготовлено 187 одиниць техніки. Більшу частину протиожеледної суміші вже використали.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую