ye-logo.v1.2

Разом зі збільшенням грошових виплат прикордонникам посилять вимоги і відповідальність

Суспільство 3663
Олег Шинкарук розповів про зміни, плани і сподівання на 2017 рік
Олег Шинкарук розповів про зміни, плани і сподівання на 2017 рік. Фото: автора

Ректор Національної академії Державної прикордонної служби України Олег Шинкарук розповів про зміни, плани і сподівання на 2017 рік.

Головним пріоритетом для керівництва Держприкордонслужби України є охорона і захист державного кордону.

«Із настанням російської агресії ми вимушені переглянути свої навчальні плани… і посилити військово-прикордонну складову, – розповів ректор Національної академії генерал-майор Олег Шинкарук. – Якщо раніше ми робили акцент на діяльність прикордордонника як представника правоохоронного органу спеціального призначення (навчали стандартам пропуску пасажирів, пропуску транспортних засобів через державний кордон, готували їх до більш правових методів охорони протяжних ділянок кордону), то сьогодні ми значну долю часу витрачаємо саме на силових методах охорони та захисту державного кордону.

Відтак зі збільшенням привілегій (грошові виплати, кар`єрне зростання, надання житла), до прикордонників збільшили й вимоги. А оскільки Держприкордонслужба складається в основному з випускників Національної академії ДПСУ імені Богдана Хмельницького, вимоги підвищили й до підготовки курсантів.

Сьогодні курсанти більше в полі, більше водять бронетанкову техніку, більше стріляють з групової та індивідуальної зброї. Посилена і їх фізична та спеціальна тактична підготовка... Ми відійшли від класичного навчання оборони і наступу, і сьогодні це більш такі маневрині спеціальні локальні дії».

Оскільки головним пріоритетом стала оборона державного кордону, у 2016-му році вперше змінили й концепцію підготовки курсантів академії до несення служби на кордоні.

«Ми відійшли від локальних стажувань в органах охорони державного кордону… І у 2016-му наших курсантів, третього і четвертого курсів, відправили безпосередньо на державний кордон, де вони упродовж двох місяців забезпечували охорону певних ділянок.

Є результати цього стажування. Зокрема, курсанти виявили та затримали тютюнових виробів (74 ящики цигарок) на загальну суму 750 тисяч гривень, затримали нелегальних мігрантів (28 громадян південно-східної Азії, з них 7 дітей) та порушників законодавства з прикордонних питань (10 громадян України), а також виявили місця та технічні засоби порушення державного кордону (4 дерев`яних трапи). Це дало неабияку практику нашим курсантам, а також показало прогалини в навчальному процесі, над якими ми мали можливість півроку попрацювати» – зазначив ректор академії.

Олег Миколайович розповів ще про відкриття двох нових спеціальностей, про збільшення державного замовлення, підготовку вузькопрофільних спеціалістів для інших служб, як от три потоки фахівців по кримінальному аналізу та аналізу ризиків для національної поліції, і про соціальне забезпечення прикордонників.

Також за оновленими матерілами провели й атестацію випускників академії. Відтак для органів охорони державного кордону достроково підготували 273 офіцерів.

«Сьогодні основне завдання, яке чітко визначено на колегії служби академії, це підготовка патріота. Якщо нам вдасться і надалі формувати в першу чергу патріота України, то патріот України буде надійно охороняти державний кордон, патріот України ніколи не стане на шлях сепаратиста і він ніколи не увійде в протиправну діяльність з місцевим мешканцем» – розповів наостанок ректор Національної академії Олег Шинкарук.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую