ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Анна Гайбура виготовляє букети, які не лише милують око, а котрі ще й можна... з’їсти

25 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 13898
«Можна додавати до овочів та фруктів, живі квіти, стрічки, бантики, солодощі тощо», — каже Анна.
«Можна додавати до овочів та фруктів, живі квіти, стрічки, бантики, солодощі тощо», — каже Анна. Фото: з архіву Анни ГАЙБУРИ

Композиції складаються зі свіжих фруктів, овочів, ласощів та інших смаколиків

 

Фрукти й овочі можна використовувати не лише в салатах, соліннях і варенні, переконанна економіст Анна Гайбура. Вона знайшла яблукам, перцям та грушам естетичніше застосування. Все це вітамінне розмаїття в умілих руках перетворюється на розкішні букети, які навіть їсти шкода. Хочеться поставити їх на видному місці й просто милуватися. Натюрморти з ківі, апельсинів, грейпфрутів, гранатів, авокадо дівчина почала робити лише півроку тому. Перший зібрала в подарунок племінниці, чим викликала справжній фурор — як серед перехожих, так і серед гостей. Поступово почала робити їстівні букетики для друзів та знайомих. Ця справа виявилася такою незвичною, а ідея — оригінальною, що замовлення посипалися, немов сніг на голову. Спочатку Анна творила вдома, але згодом відкрила власну фруктову студію, де спокійно може втілювати всі свої креативні ідеї та присвячувати час улюбленому хобі.

«Фруктовий букет — це нова альтернатива звичайним квітам та банальній коробці цукерок, — каже дівчина. — Такий подарунок нетривіальний, оригінальний, а головне — індивідуальний. Адже фруктові та овочеві букетики можна складати з розрахунку вподобань людини, яку ви вітатимете. Крім того, вони тішитимуть не один день, оскільки стоять досить довго. Принаймні, набагато довше, ніж живі квіти. Для роботи знадобляться шпажки, щоб закріпити плоди, та красивий подарунковий папір, який застосовують для виготовлення квіткових композицій. А ще різноманітні стрічки, блискітки, стрази, бантики тощо. Тут фантазія безмежна. Можна додавати до овочів та фруктів й живі квіти — від троянд до ромашок. Головне, коли у натюрморті використовуєте надрізані плоди, то потрібно їх загортати у харчову плівку. Це не лише продовжить їхній термін придатності, але й вбереже від забруднення при транспортуванні. І хоча на один середній букетик у вас піде година-півтори, час минає непомітно. Процес творчий та захопливий і задоволення отримують обидвоє: людина, яка букет складала, й людина, яка його отримала у подарунок. Єдина складність — це роздобути красиві фрукти й овочі в наших магазинах. На шопінг у мене йде найбільше часу. Іноді доводиться перебрати цілу вітрину з апельсинами, щоб обрати два ідеальні плоди».

Останнім часом Анна робить не лише фруктові букетики. Все більшою популярністю користуються ковбасно-овочеві, пивні, сирні... До їхнього складу може входити пляшка хорошого вина чи шампанського. Дуже екзотично та яскраво виглядають букетики із солодощами, у які майстриня компонує макарунами, шоколадками, бісквітиками та цукерками. Останні, до речі, дівчина виготовляє також власноруч.

«Нещодавно ми з чоловіком відкрили для себе ще одно цікаве й смачне захоплення. Почали робити домашні цукерки з бананів, винограду, цитрусів, ківі тощо, — ділиться Анна. — Шляхом проб та помилок нам вдалося налагодити таке собі міні-виробництво фруктів у шоколаді. Навіть придбали шоколадний фонтан, який неабияк спрощує цей процес. Але це не обов’язковий пристрій, адже кожна господиня може розтопити вдома плитку шоколаду на водяній бані й занурити у нього шматочки фруктів. І хоча нині ми замовляємо спеціальний італійський шоколад, зі свого досвіду можу сказати, що для цукерок у домашніх умовах підходить будь-який, але якісний та натуральний. Тоді він не розтріскуватиметься після застигання. Якщо ж при розтоплюванні шоколаду маса у вас вийшла загустою, то можна додати трішки вершкового масла. Щоб домашні цукерочки були ідеальними, варто шматочки фруктів наколювати на шпажки й лише тоді занурювати у рідкий шоколад. Я навіть підсушую їх на цих паличках, встромляючи, до прикладу, у велике яблуко. Цукерки застигають у холодильнику ніби у повітрі. Солодощі можна оздоблювати подрібненими горішками, глазур’ю, кокосовою стружкою тощо. Зберігаються вони від декількох днів до тижня, оскільки шоколад ніби законсервовує фрукти всередині. Навіть м’якуш банана не чорніє».

 

 

порадник, фруктові букети, домашні цукерки, поради господині, Гайбура Анна, Хмельничанка, ФрутСтудія

Коментарі:

  Так  Ні, дякую