ye-logo.v1.2

Коли ялинки “переїжджають” на смітники. Результати опитування

Суспільство 1875
Ялинки подрібнили і використають для опалювання приміщення
Ялинки подрібнили і використають для опалювання приміщення. Фото: з архіву

Як виявилось, чимало читачів сайту “Є” взагалі не ставили ялинок на свята.

Новорічні святкування закінчилися і настав час розбирати і “позбуватися” ялинок. Ми вирішили дізнатися, а що ж роблять із вічнозеленими читачі нашого сайту. Як з'ясувалось, є ті, хто взагалі ялинку не ставив.

Загалом за два дні проголосувало 166 осіб. Більшість, а це 62 людини, відповіли, що прикрашали штучні ялинки, які вже розібрали, а 35 – уже викинули на смітник. 27 читачів ялинку не ставили взагалі, а у 40 читачів новорічні красуні ще стоять вдома прикрашені.

Ще двоє читачів, які обрали інший варіант, дали оригінальні відповіді: у когось ялинка ще «в лісі», а у когось – «штучна, ще стоїть до китайського Нового року – року Півника».

Найбільшу ялинку Хмельницького ще 23 січня комунальники розібрали і подрібнили на дрібні тріски за допомогою деревоподрібнюючої машини. ЇЇ використають для опалення теплиць та адміністративного приміщення підприємства “Спецкомунтранс”. Так само вчинили і з головним новорічним деревом на майданчику перед кінотеатром Т. Шевченка та у мікрорайонах міста. 

“Ялинки ми дрібнили разом із гіллям.У чистому вигляді їх використовувати для опалення не можна, бо у дереві сосни та ялини багато смоли. Тому ми її змішуємо разом із щепами, і це 30-40% усіх матеріалів, які необхідні нам для опалювального сезону”, - розповідає директор ХКП “Спецкомунтранс” Владислав Кривенчук.

Таке ж “раціональне майбутнє” може бути і у ялинок хмельничан. Достатньо просто принести дерево до сміттєвого бака і поставити з боку.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую