ye-logo.v1.2

Володимир Гройсман обіцяв допомогти знайти гроші на будівництво корпусу обласної дитячої лікарні

Суспільство 2209
Гройсман сказав, що що дитинству і материнству треба приділяти особливу увагу
Гройсман сказав, що що дитинству і материнству треба приділяти особливу увагу. Фото: автора

На реалізацію проекту, за попередніми підрахунками, треба майже 300 мільйонів гривень.

 Під час візиту на Хмельниччину Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяв підтримку Уряду щодо будівництва корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні. Він зауважив, що кошти, необхідні на будівництво, зокрема можна виділити з Державного фону регіонального розвитку.

«У рамках децентралізації, в тому числі фінансової, місцеві бюджети лише в тому році збільшилися більш ніж на 45 мільярдів гривень. Це колосальний ресурс. Керівництво області, міста, громада, обласна рада мають визначитися, куди вони хочуть в першу чергу направляти гроші. І звісно, держава може бути помічником у виконанні цього проекту», - сказав Володимир Гройсман.

Як він додав, з Державного фонду регіонального розвитку гроші можуть виділити, якщо буде відповідний запит від області.

«Я вважаю що дитинству і материнству треба приділяти особливу увагу. Ми відкриті до обговорення цього питання. Я не знаю вартості цього будівництва, тому мені важко щось конкретно сказати», - зазначив Глава Уряду.

Нагадаємо, електронна петиція «Будівництво лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні» менш ніж за місяць набрала необхідну кількість голосів. За підрахунками, які проводили у 2013 році, на будівництво корпусу тоді треба було 99 мільйонів гривень. Але зараз, враховуючи інфляцію і курс долара, до якого "прив'язані усі ціни", суму попередніх підрахунків треба множити на три, відповідно, треба буде знайти майже триста мільйонів гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую