ye-logo.v1.2

А з вас 50 гривень: як мер Хмельницького катався у новенькому тролейбусі

Суспільство 5760
Від сьогодні Хмельницьким їздитимуть 7 нових тролейбусів
Від сьогодні Хмельницьким їздитимуть 7 нових тролейбусів. Фото: автора

Сім нових тролейбусів за 32 мільйони гривень возитимуть хмельничан.

Сьогодні, 27 січня, у Хмельницькому на маршрути запустили сім новеньких та один капітально відремонтований тролейбуси. Святковий запуск громадського транспорту відбувся на подвірї ХКП "Електротротранс“.

Нові "рогаті” курсуватимуть усім містом, за різними маршрутами. Загалом за 2016 рік тролейбусний парк підприємства поповнився 10-ма новими тролейбусами. У наступному році міський голова пообіцяв продовжити цю традицію.

“У грудні 2015 року запускали на лінію два тролейбуси, влітку 2016 — 3, а потім перший капітально відремонтований, який вже пів року їздить містом. Наприкінці року придбали ці сім нових тролейбусів. Разом з ними, ще один повністю відремонтований виїдуть на маршрути. Близько 13 мільйонів гривень ми надали безповоротної фінансової допомоги “Електротрансу”. Понад 20 мільйонів гривень виділили з міського бюджету на відшкодування на перевезення пільгових категорій”, -зазначає міський голова Олександр Симчишин.

За його словами, вартість нових семи тролейбусів складає 32 мільйони гривень. Кількість придбаних “рогатих” є найбільшою за всі 25 років незалежності.

Ось такі нові тролейбуси у Хмельницькому

“Нові тролейбуси із моніторами. На них транслюватимуть соціальну рекламу, анонси і оголошення про події в місті. Транспорт є низькополими, придатним для перевезення людей з обмеженими можливостями. Ще ніколи ми не запускали відразу 7 нових тролейбусів, це свято для усього підприємства”, - розповідає директор ХКП “Електротранс” Віктор Паламарчук.

Тролейбус із гербом відремонтували за 800 тисяч гривень

Керівник розповідає, що транспортний парк підприємства нараховує 105 одиниць. На лінію щодня виходить 72-73 одиниці, але можна було б і більше. Віктор Анатолійович каже, що існує дефіцит водіїв.

Салон старого, але відремонтованого тролейбуса

“Маємо 160 водіїв. Важко було визначити тих, які керуватимуть новенькими. Тому їх визначала комісія. Є трошки непорозуміння серед водіїв, але всім догодити неможливо. Працівникам кажу, щоб потерпіли і з часом кожен буде мати новий тролейбус. Є такі водії, що багато років працюють на стареньких, звикли до них і на нові не хочуть пересідати”, - додає Віктор Паламарчук.

Салон нового "рогатого"

Традиційно, першим на новому "Богдані" покатався міський голова Олександр Симчишин. Поїздка виявилась для нього не з дешевих. Міський голова придбав у кондуктора квитків на 50 гривень.

Усі нові "Богдани" святково прикрасили

Обілечувати мера випала честь Світлані Туракевич. Уже другий рік жінка працює кондуктором. Каже, що робота подобається.

Не обійшлося і без перерізання стрічки

“Мені добре працюється і зарплату вчасно виплачують. Різне на роботі буває, але стараєшся згладжувати конфлікти. Працюю на різних тролейбусах і маршрутах”, - додає кондуктор.

Кондуктори і водії теж радіють новому транспорту

Пані Світлана каже, що людям також подобаються нові “рогаті”. До вподоби вони молодим людям, їх цікаво і комфортно в них.

І як же без спільного фото...

Мер купив квитків на 50 гривень


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую