ye-logo.v1.2

Модний театр і тіло як пензлик. У Хмельницькому запрацює унікальна творча лабораторія

Афіша 2337

Перші результати співпраці з львівським акторам покажуть 1 лютого у будинку культури.

«Театр має бути модним. Не попсовим, а популярним, - переконаний керівник та режисер народного театру «Дзеркало» Дмитро Гусаков. – В якийсь момент театр перестав для мене ділитися на професійний і непрофесійний. Я ділю його на живий і неживий. І часом в невеликому аматорському колективі цього живого може бути більше, ніж в академічному».
Заради розвитку у Хмельницькому театрального мистецтва, його осучаснення та популяризації серед глядачів театр «Дзеркало», що працює при міському будинку культури, започатковує театральну лабораторію «Підйом».
Театр запрошуватиме до Хмельницького митців з інших міст, які протягом кільком днів проводитимуть цікаві тренінги з акторами (а в подальшому – і всіма охочими) та підсумовуватимуть свою роботу коротким проектом, наприклад, документальною виставою чи перформансом.


Режисер Дмитро Гусаков презентує театральну лабораторію "Підйом".

Перший етап проекту стартує 29 січня і триватиме чотири дні. З хмельничанами працюватиме молодий актор Львівського театру ім. Лесі Українки Дмитро Наумець. Свій тренінг він називає «Зараз - тут», під час якого працює за такими напрямками: тіло як інструмент відтворення; тіло як пензлик; робота з діями і значенням; робота з тілом та звуками.
«Оскільки це перший пілотний проект, у ньому візьмуть участь актори «Дзеркала». Пізніше, якщо все пройде успішно, до проекту зможе долучитися кожен охочий, якщо зареєструється заздалегідь в нашій офіційній групі, - пояснює Дмитро Гусаков. – Також під час занять до нас приходитимуть фотографи і художники, які інтерпретують побачене своїми мистецькими засобами».


Вже 1 лютого можна буде побачити перші результати роботи лабораторії «Підйом». Показ відбудеться у міському будинку культури. Початок о 19.00.
Усі новини з приводу роботи лабораторії «Підйом» та інші проекти театру «Дзеркало» можна дізнатися на офіційній сторінці театру.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую