ye-logo.v1.2

Засвітись! Хмельничанам розповіли, як вночі не потрапити під колеса автівки

Суспільство 1924
Хмельничанам роздавали інформаційні листівки
Хмельничанам роздавали інформаційні листівки. Фото: автора

Містянам необхідні світловідбивачі.

Сьогодні, 31 січня, у Хмельницькому активісти намагалися привернути увагу містян до дотримання правил дорожнього руху. Учасники соціальної ініціативи «Хтось не зробить!» посеред вулиці Проскурівської спілкувались із хмельничанами, роздавали інофрмаційні листівки і пропонували купити за символічну ціну світловідбивачі. Флайтери (світловідбивачі) відбивають світло автомобільних фар та роблять пішохода помітним для водія на відстані до 400 метрів.

«Акція "Засвітись!" має навчити пішоходів рухатись безпечно. Більшість людей, які ходять вулицями, не знають своїх прав та обов'язків. Найперше, на чому ми наголошуємо - людина, коли переходить вулицю, має переконатися у тому, що не має автомобілів, або автівка її пропускає. Навіть на світлофорі. В темну пору добу, коли водій сконцентрований на дорозі, він інколи не помічає, що відбувається на тротуарі, не бачить піхода",- розповідає координатор напрямку «Безпека на дорогах», соціальної ініціативи «Хтось не зробить!» Сергій Коваль.

Ось так виглядають флайтери

За його словами, гальмівний шлях автомобіля при швидкості 60 кілометрів на годину складає до 30 метрів. Тому активісти намагаються донести до людей необхідність себе якось відзначали на дорозі. Сергій радить елементарно взяти телефон, включити режим ліхтаря і, таким чином, показати водієві свою присутність.

Також, організатори акції радять одягати яскравий одяг, щоб бути помітнішими для водія і використовувати світловідбиваюі елементи на одязі. Категорично забороняється раптово вибігати на проїжджу частину, в тому числі і на пішохідному переході.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую