ye-logo.v1.2

Два роки мовчання: у Хмельницькому відбувся благодійний концерт пам'яті Скрябіна

Суспільство 4402
Усі кошти підуть на лікування Артема Харченка
Усі кошти підуть на лікування Артема Харченка. Фото: автора

Усі зібрані кошти підуть на лікування маленького волонтера Артема Харченка.

Рівно два роки тому, 2 лютого, у автокатастрофі загинув відмий український співак Андрій Кузьменко, соліст гурту "Скрябін". Напередодні, 1 лютого, у Хмельницькому відбувся благодійний концерт пам'яті Кузьми. Усі зібрані кошти від квитків підуть на лікування маленького волонтера Мистецької сотні “Гайдамаки” Артема Харченка, який уже більше року бореться із страшною хворобою.

Шанувальників творчості Кузьми виявилось чимало. Зал був переповнений, глядачі навіть стояли між рядами. Відомі хіти “Скрябіна” виконали хмельницькі гурти “Панацея”, “Lucky Bunch”, “KRUT”, “FLOOD HOPES”, Хмельницький муніципальний академічний камерний хор та Хмельницький муніципальний естрадно-духовий оркестр.

Перед концертом можна було придбати книги і сувеніри

Під час концерту провели благодійний аукціон. Книги про гурт "Скрябін", авторські книги Андрія та книги його мами Ольги Михайлівни з її автографами розійшлись з великим успіхом. Останню продали більше ніж за дві тисячі гривень.

Усі кошти від реалізованої продукції підуть на благодійність

Найбільшу суму, більше п'яти тисяч гривень, віддали за іграшковий автомобіль, із власної колекції Андрія Кузьменка. Для аукціону його передала дружина співака. Усі кошти, які “наторгували” під час аукціону, також підуть на лікування Артема Харченка.

Концерт відкрили піснею "Мовчати"

“У піснях “Скрябіна” правдивість, щирість. Андрій був непідкупним, слово, яке він використовував у своїй творчості, завжди було гострим. Це не може не захоплювати. Тому ми дуже раді сьогодні виступити перед глядачами, заспівати його невмирущі хіти”, - розповідає співак і волонтер Мистецької сотні “Гайдамаки” Віктор Шайда.

Зал був повністю заповнений

За словами Олександра Попова, волонтера і учасника Мистецької сотні “Гайдамаки”, послідовником Кузьми є Артем Харченко. Каже, що добре був знайомий із Андрієм, і коли його не стало, через деякий час, доля послала йому Артема.

Артем Харченко виконав кілька улюблених хітів гурту "Скрябін"

“Взагалі Андрій Кузьменко був дуже доброю людиною. Його пісні щирі і веселі водночас, наближені до людей, він вкладав душу у них. На концерт я прийшла отримати позитивні емоції. Найбільше люблю пісню “Місця щасливих людей”. Ця пісня символічна для мене”, - розповідає хмельничанка Анна.

На ауціоні продали керамічні сувеніри, які власноруч виготовила мама Кузьми

Трьохгодинний концерт пам'яті Кузьми Скрябіна минув у лірично-піднесеному настрої. Глядачі підспівували, підтанцьовували і, навіть, плакали. Ніхто не жалів оплесків музикантам і співакам. Кілька разів на сцену виходив і сам Артемко, разом із артистами, та самостійно він виконав улюблені пісні гурту.

Хлопці із гурту "Панацея" запалили публіку

 “Lucky Bunch” виконали пісні у власній інтерпритації

Виступ гурту був емоційним та запальним

"KRUT” також виконали кілька хітів Кузьми

Мистецька сотня "Гайдамаки" заспівали "Старі фотографії"

Хмельничанин більше, ніж за дві тисячі гривень, придбав книгу на аукціоні

Більше 5 тисяч гривень заплатили за колекційний іграшковий автомобіль Андрія Кузьменка

Артемко заспівав із гуртом "LOOD HOPES", який приїхав із Городка
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую