ye-logo.v1.2

У державному розшуку перебуває кам’янчанка, яка воювала на боці «ДНР» і має нагороду за бойові заслуги

Кримінал 1739
Жінку судитимуть
Жінку судитимуть. Фото: khmel.gp.gov.ua

Вона підірвалася на міні і втратила кінцівку.

 Правоохоронці завершили спеціальне досудове розслідування стосовно жительки Кам’янця-Подільського, яка обвинувачується у тероризмі. Обвинувачена перебуває в державному розшуку.

За інформацією прокуратури області, жінка упродовж липня-жовтня 2015 року брала участь в складі незаконного воєнізованого формування у діяльності самопроголошеної «Донецької народної республіки». Кам’янчанка була фельдшером у мотострілецькому батальйоні і навіть мала позивний «Пантера».

«Жінка разом з іншими бойовиками систематично виконувала накази своїх безпосередніх командирів та за гроші несла бойові чергування на блокпостах, а також брала участь у збройних сутичках проти сил АТО», - зазначають у прокуратурі.

Під час виконання чергового бойового завдання у жовтні 2015 року «Пантера» підірвалася на міні та втратила кінцівку. За це наказом керівника так званого громадського об’єднання «Новороссия» нагороджена срібною медаллю «За боевые заслуги Новороссии».

Наразі прокуратура вже затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт за частиною 1 статті 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації). Обвинуваченій загрожує позбавлення волі від восьми до п’ятнадцяти років.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую