ye-logo.v1.2

Подоляни боргують за спожитий газ майже 250 мільйонів гривень

Суспільство 1636
Вже вимушено припинене газопостачання 3 679 споживачам областіі
Вже вимушено припинене газопостачання 3 679 споживачам областіі. Фото: mynizhyn.com

Багатьом боржникам вже припиняють газопостачання.

 За даними підприємства «Хмельницькгаз збут», справно сплачують за енергоносій лише 47 відсотків мешканців Хмельницької області, решта - мають борги. Наразі найбільшими боржниками є клієнти обласного центру та Хмельницького району, які боргують близько 123 мільйонів гривень. Загалом подоляни винні за спожитий газ майже 250 мільйонів гривень.

Газовики нарікають, що зростання заборгованості почалося з того часу, відколи уряд майже у 6 разів підвищив ціну на природний газ для населення. Крім того, вони бачать і тенденцію до нарощування боргів не лише в зимовий, а і в літній періоди.

«Нас турбує така складна ситуація з незадовільними розрахунками споживачів за газ саме у розпал опалювального періоду, коли значно зростає споживання природного газу, - говорить директор ТОВ «Хмельницькгаз збут» Олександра Панькевич. - Адже нам, як газопостачальному підприємству, потрібно виконати свої зобов’язання та у встановлені терміни розрахуватися з НАК «Нафтогаз України» за поставлений газ, щоб мати можливість забезпечити надалі безперебійне газопостачання».

Чимало споживачів через низьку платоспроможність звернулися в свої управління соцзахисту та отримали субсидії.
У «Хмельницькгаз збуті» наголошують, якщо борг великий і довго не ліквідовується, газова компанія повинна припинити постачання газу. Відновлення можливе лише за умови стовідсоткового погашення боргу, а також сплати вартості робіт за відновлення газопостачання, яка складає майже 400 гривень.

Як зазначили у відомстві, вже вимушено припинене газопостачання 3 679 споживачам області, які мають борг 5,6 мільйона гривень. Як правило, це переважно матеріально забезпечені клієнти. До того ж, понад 100 справ уже передані до суду.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую