ye-logo.v1.2

Шепетівка стала частиною міжнародного веломаршруту «ЄвроВело»

Суспільство 2142
Їхатимуть велосипедисти до Києва
Їхатимуть велосипедисти до Києва. Фото: eurovelo.org.ua

Майбутній веломаршрут охоплюватиме шість областей.

 Проект «ЄвроВело в Україні» завершив етап планування української ділянки міжнародного веломаршруту ЄвроВело-4. Як повідомляють організатори, українська частина маршруту починається від пропускного пункту Шегині Львівської області на кордоні з Польщею, входить сюди також Шепетівка.

«Ураїнський веломаршрут повинен мати якісне тверде покриття та проходити через населені пункти, що мають туристичну інфраструктуру і розташовані на відстані 70-100 км, саме таку відстань велосипедист може комфортно подолати за день», - зауважують на сайті проекту.

Загалом майбутній веломаршрут охоплюватиме шість областей: Львівську, Тернопільську, Рівненську, Хмельницьку, Житомирську та Київську. Він пролягатиме через такі населені пункти: Шегині – Львів – Бережани – Тернопіль – Почаїв – Кременець – Острог – Шепетівка – Полонне – Житомир – Радомишль – Макарів – Ірпінь – Київ. Загальна протяжність української ділянки складе понад 700 км.

Робота над проектом триває, попереду - розробка стратегії та затвердження веломаршруту на рівні профільних міністерств та департаментів, прокладання велодоріжок на ділянках, де це необхідно, встановлення навігації тощо.

Цей маршрут розпочинається на атлантичному узбережжі Франції (місто Roscoff) і має закінчуватися в Києві, маючи загальну протяжність 4000 км. На своєму шляху з Франції до України маршрут проходить територіями Бельгії, Німеччини, Чехії і Польщі. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую