ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Капкейки — це маленькі порційні тортики, які прикрасять будь-яке свято

4 Лютого 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 13504
«Мастику я не купую, завжди готую сама на основі мармешлоу (зефірні цукерки)», — ділиться кондитер.
«Мастику я не купую, завжди готую сама на основі мармешлоу (зефірні цукерки)», — ділиться кондитер. Фото: з архіву Наталі СОВИ

Все про ці мініатюрні кулінарні шедеври знає хмельничанка Наталя Сова, яка ось уже три роки займається випіканням тортів на замовлення.

 

Нині в кулінарній скарбничці дівчини безліч видів традиційної та нетрадиційної випічки — від класичного «Медівника» до багаторівневих бісквітних веж. Крім того, в «послужному списку» кондитера — виготовлення цукрових квітів, мигдальних макарунів, сучасних євродесертів, модних нині капкейків та кейкпопсів.

За освітою пані Наталя бухгалтер, працювала в банку, але захоплення випічкою перемогло й жінка залишила роботу, обравши «солодке життя». Кулінарному мистецтву спеціально не навчалася, всі техніки та премудрощі опановувала на власному досвіді. Наразі досягла в цій справі такої майстерності, що її смаколики вражають наповал унікальністю та неповторністю. Їх навіть шкода їсти, хочеться милуватися, як витворами мистецтва.

«Останнім часом у ласунів користуються неабияким попитом капкейки, — каже Наталя Юріївна. — Їх замовляють і на корпоративні вечірки, і на дні народження, і як презент для близьких людей. На перший погляд мафіни, кекси і капкейки однакові. Але це не так! У кожного різний процес приготування тіста і його консистенція. Капкейк це своєрідний маленький порційний тортик, оскільки використовуються майже ті ж інгредієнти для замішування тіста. Він буває з начинкою або без неї, але в будь-якому випадку прикрашений кремовою «шапочкою» або глазур'ю. Від класичного кексу він суттєво відрізняється. Адже останній — це, швидше, пиріг із дріжджового тіста, начинений родзинками або горіхами. Мафін — маленька кругла або овальна випічка, переважно солодка, до складу якої входять різноманітні начинки, в тому числі фрукти.
Мені подобаються капкейки
легкі й вологі. Тісто можна робити і кексове, і бісквітне. Варіацій багато. Дуже смачні капкейки з начинкою. Я використовую ніжні джеми, шоколад тощо».

За словами пані Наталі, прикрашання капкейків теж буває різним. Можна просто оздобити смаколики кремом та їстівними намистинками. А можна затягнути мастикою, декорувати різними фігурками із неї та фруктами. Тут головне — ввімкнути фантазію.

«Мастику я не купую, завжди готую сама на основі мармешлоу (зефірні цукерки), — ділиться кондитер. — Її можна фарбувати в різний колір, ліпити із неї фігурки. Останні, до речі, виготовляють заздалегідь, щоб тримали форму. Фігурки можна з'їсти, а можна залишити на пам'ять, як статуетку, адже зберігаються вони тривалий час. Що ж до бісквіту для капкейків, то тут головне, щоб яйця були охолодженими, а борошно — просіяним, звісно вищого гатунку. До речі, домашні яйця краще збиваються. І ніякого спреду! Тільки натуральне якісне вершкове масло. Мені дуже пощастило, оскільки все тісто для випічки збиває мій чоловік, він і є моїм міксером. Коханий підтримує мене й активно допомагає чим може».

Пані Наталя стверджує, що запорука будь-якого вдалого кондитерського виробу в максимальній віддачі. Потрібно дуже любити свою справу. «Технологія виготовлення капкейків нескладна, її може опанувати навіть кондитер-аматор, — каже вона. — Часу займає небагато, а результат завжди тішить. Головне вкласти душу й тоді все вийде».

 

капкейки, порадник, поради професіоналів, професіонали, кулінари, господині, поради, Сова Наталя, домашні торти, кондитер, Хмельничанка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую