ye-logo.v1.2

У Хмельницькому затримали помічника нардепа за вимагання хабара у 10 тисяч доларів

Кримінал 3853

Про це на брифінгу повідомив начальник відділу військової прокуратури Західного регіону України Наріман Сулейманов.

У прокуратурі Західного регіону України повідомили подробиці затримання на хабарі помічника народного депутата у Хмельницькому, повідомляє ZIK. Помічник нардепа вимагав від підприємця 10 тис. доларів за невчинення перешкод в оформленні земельної ділянки.

Про це 3 лютого на брифінгу повідомив начальник відділу військової прокуратури Західного регіону України Наріман Сулейманов.

У прокуратуру звернувся приватний підприємець щодо вимагання у нього неправомірної вигоди помічником-консультантом народного депутата України однієї з політичних сил.

«1 лютого помічник-консультант народного депутата України повідомив підприємцю про те, що йому необхідно сплатити 10 тис. доларів через посередника, щоб у нього не було проблем із оформленням земельної ділянки.

Виконуючи вказівку помічника народного депутата, заявник передав попереднику визначену суму коштів. Після цього ми провели обшук в автомобілі посередника, вилучили грошові кошти. Після цього затримали помічника народного депутата. Проведено обшуки за місцем проживання помічника нардепа. Проведено інші слідчі дії, допити, відтворення. 3 лютого помічнику нардепа повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч.3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) ККУ», – повідомив Сулейманов.

Зараз прокурори готують клопотання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу. Помічнику нардепа загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Посередник фігурує у кримінальному провадженні як свідок, оскільки, як зазначають у прокуратурі, він дав свідчення та пояснив, що не був поінформований про злочинні наміри помічника нардепа.

Наріман Сулейманов пояснив: хабар призначався за земельну ділянку у Хмельницькому, на якій є споруди площею близько 1,5 тис. кв. м – склади, торгові приміщення. Відповідно слідчі дії та затримання відбувалися у Хмельницькому. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую