ye-logo.v1.2

Понад 29 тисяч мешканців області хворіють на рак

Здоров'я 2981
Ризик захворіти на рак в Україні має кожен 3-й чоловік та кожна 5-та жінка
Ризик захворіти на рак в Україні має кожен 3-й чоловік та кожна 5-та жінка. Фото: adm-km.gov.ua

Онкологія посідає друге місце за рівнем смертності після серцево-судинних захворювань.

На початок 2017 року на обліку у Хмельницькій області перебували понад 29 тисяч хворих на рак. За інформацією обласного Центру здоров’я, щорічно такий діагноз вперше встановлюють більш ніж 4,6 тисячі осіб.

«У структурі смертності населення нашої держави онкологія посідає друге місце після серцево-судинних захворювань. Сучасні дослідження свідчать, що ризик захворіти на рак в Україні має кожен 3-й чоловік та кожна 5-та жінка. При цьому, 30 відсотків хворих – це люди працездатного віку. Нині на кожних 50 жителів України припадає один онкохворий», - йдеться в повідомленні.

Найбільш поширеними онкологічними патологіями у чоловіків є злоякісні новоутворення товстої кишки, сечостатевої системи, шкіри, головного мозку, легенів, шлунку. У жінок – молочної залози, шкіри, шлунка, товстої кишки, репродуктивної системи, підшлункової та щитоподібної залоз.

Загалом, в онкологічних установах України на обліку перебуває близько 1 мільйона хворих. Крім того, щодня реєструється 470 нових випадків захворювання і 250 смертей від раку. За рік – це понад 160 тисяч нових випадків захворюваності і понад 85 тисяч смертей.

До Всесвітнього дня боротьби з онкологічними захворюваннями, який відзначають 4 лютого, у Хмельницькому обласному онкологічному диспансері організували Дні «відкритих дверей», які тривають з 1 до 10 лютого 2017 року. У цей період лікарі-онкологи щоденно консультують пацієнтів. Огляди у приміщенні поліклініки Хмельницького обласного онкологічного диспансеру проводять з 9-ї до 15-ї години.

Коментарі:

МРТ КТ Хмельницький 18.05.2017 22:25

https://xn----ttbeqkc.xn--j1amh/ Медичний центр МРТ КТ Ультрадіагностика 0671200165 або 654065

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую