ye-logo.v1.2

Заступник Симчишина розповів, наскільки подорожчає «комуналка» для хмельничан

Суспільство 5111
Очікується, що відкореговані тарифи почнуть діяти з 1 березня
Очікується, що відкореговані тарифи почнуть діяти з 1 березня. Фото: автора

Відкоригувати тарифи планують вже з березня.

Влада Хмельницького хоче змінити тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Щоправда, такий крок називає не зміною тарифів, а коригуванням. І, як зізнався заступник міського голови Анатолій Нестерук, зміни планували зробити ще з січня, але вирішили зачекати до весни.

«Існуючі тарифи коригувалися в 2013 році, і в них закладена заробітна плата 1134 гривні та вартість електроенергії 30,4 копійки за кіловат без ПДВ, - пояснює Анатолій Макарович. – На 1 січня цього року мінімальна зарплата складає 3200 гривень, а електроенергія 1,47 гривні без ПДВ, а з 1 березня вона ще зростає на 35%. Ми планували відкоригувати тарифи з 1 січня, але вирішили, що зима… людям і так важко платити всі платежі. Тому відклали це питання, але, на жаль, вимушені піти на такий крок».

Оскільки в Хмельницькому плата за «комуналку» обраховується за багатьма критеріями (в кожного будинку свій тариф), тому відкориговані ціни також будуть різнитися.

«У когось квартплата зросте на 40 копійок за квадратний метр, а в когось на 1,3 гривні, - продовжує Анатолій Нестерук. – Мені часто задають питання чи після корегування тарифів у ЖЕКах стане більше грошей. Та не буде цього. Тому що плата за електрику піде на ліфти, інша частина – це на «мінімалку» в 3200 гривень».

Затвердити нові ціни має виконком Хмельницької міської ради. Після чого вони будуть опубліковані та через 15 днів вступлять у дію. Орієнтовано, станеться це 1 березня.

Читайте також: Чому в Хмельницькому подорожчав хліб

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую