ye-logo.v1.2

Прокуратура знайшла порушення у використанні коштів на ремонт будинку культури в Ізяславському районі

Кримінал 1697
У прокуратурі повідомили про порушення
У прокуратурі повідомили про порушення. Фото: з архіву

Сільська рада не уповноважена була укладати договір про ремонтні роботи.

Господарський суд Хмельницької області визнав недійсним договір щодо капітального ремонту будівлі будинку культури в одному із сіл Ізяславського району. У прокуратурі кажуть, таким чином вдалось попередити незаконне використання бюджетних коштів на суму понад 4 мільйонів гривень.

За інформацією заступника керівника Шепетівської місцевої прокуратури Вадима Вітрука, у вересні 2014 року між Новосільською сільською радою та одним із товариств області укладено договір про закупівлю робіт за державні кошти. Однак було встановлено, що тендер проведено, а договір укладено з порушенням вимог чинного законодавства.

«Як з’ясувалось, будинок культури на праві власності зазначеній територіальній громаді не належить. Як наслідок, сільська рада не уповноважена була укладати такий договір. Також місцевим бюджетом не передбачено відповідних призначень та асигнувань на здійснення вказаних ремонтних робіт.», - пояснили в прокуратурі. 

Крім того, під час розгляду зазначеної справи виявили факт підроблення службовими особами Новосільської сільської ради рішення сесії, яке стало підставою для незаконної реєстрації у жовтні 2016 року права власності на приміщення будинку культури, у якому планувалось проведення капітального ремонту.

Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 366 КК України (службове підроблення). Триває комплекс слідчих дій з метою встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую