ye-logo.v1.2

Рейтинг голів облдержадміністрацій: що завадило Олександру Корнійчуку посісти високе місце

Політика 3587
Очільник Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук посів 15 місце в рейтингу КВУ
Очільник Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук посів 15 місце в рейтингу КВУ. Фото: cvu.org.ua

Комітет виборців України назвав кращих та найгірших очільників ОДА в Україні, за підсумками 2016 року.

Перше місце в рейтингу голів ОДА посіла очільниця Харківської області Юлія Світлична. Харківщина стала першою за показниками соцільно-економічного розвитку в 2016 року. Про це йдеться в оприлюдненому рейтингу КВУ.

Оцінка головам ОДА складалася із двох компонентів: показників соціально-економічного розвитку регіону та результатів опитування місцевих експертів. Це, як зазначають у Комітеті виборців України, дозволило оцінити не лише «суху» статистику, але й якісний компонент роботи голів ОДА.

Показники соціально-економічного розвитку оцінювалися не в абсолютному значенні (місце серед інших областей), а за темпами їх розвитку відповідно до попереднього року. Це дозволило урівняти шанси різних регіонів, уникнувши надання невиправданих переваг окремим із них. На основі зростання чи зменшення показників розвитку регіону у відношенні до цього ж періоду минулого року виставлялася оцінка від 0 до 5. До прикладу, якщо регіон став першим в Україні за зростанням індексу промислового виробництва, то ставилася оцінка 5, якщо останнім, то 0.

У першій п’ятірці рейтингу опинилися голови Харківської, Львівської, Кіровоградської, Тернопільської та Закарпатської обласних державних адміністрацій. Середній результат продемонстрували Житомирська, Запорізька, Сумська, Вінницька, Київська, Донецька, Дніпропетровська, Чернігівська, Миколаївська, Хмельницька та Одеська області. Як зазначено в звіті КВУ, значна диференціація показників у межах одного регіону у цій групі свідчить про нерівномірну увагу голів ОДА до різних сфер життя регіону.

За показниками соціально-економічного розвитку Олександр Корнійчук отримав 2,26 бали.

Щодо оцінки очільника Хмельниччини, то він набрав загальну оцінку в 5,1 бали та посів 15 місце, тоді як переможець рейтингу – 6,9.

«Керівник ОДА Олександр Корнійчук запам'ятався переважно скандалами. Ще до його офіційного призначення понад півсотні громадських організацій Хмельниччини написали звернення на ім'я Президента з проханням не призначати Олександра Корнійчука очільником області, назвавши його «сірим кардиналом» за часів одного із попередніх голів ОДА Леоніда Пруса. Окрім того, активісти наголошували, що Олександр Корнійчук не зважає на громадськість. Ще один скандал спалахнув, коли стало відомо, що свого часу він отримував допомогу з безробіття, хоча має власний бізнес в аграрній сфері. На думку експертів, небажання Олександра Корнійчука йти на компроміси та налагоджувати діалог з громадськістю стане однією із причин зниження його рейтингу у майбутньому», - йдеться у звіті КВУ.

Місцеві експерти оцінили роботу голови Хмельницької ОДА на 2,84 бали.

Поміж успіхів регіону відзначили зменшення рівня безробіття населення. Область також продемонструвала високі результати за зростанням індексу обсягу сільськогосподарського виробництва. Водночас темпи зростання індексу реальної заробітної плати є одними з найповільніших в Україні. Також область посідає одне з останніх місць за показниками зростання доходів місцевих бюджетів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую