ye-logo.v1.2

Сміливі експерименти із фарбою. У Хмельницькому відкрилася виставка молодого ізяславського художника

Культура 3770

Павло Вітвіцький презентував пейзажі, натюрморти та жанрові картини.

У Хмельницькому, в сервісному центрі “Хмельницькобленерго” відкрилася виставка молодого художника з Ізяслава Павла Вітвіцького. На виставці представлено кілька пейзажів, натюрмортів та жанрових картин. Таким чином хмельничани мають змогу ознайомитися з різними напрямками творчості Павла.
“Я не був особисто знайомий з Павлом, не знаю, де він навчався та чи має фахову підготовку. Але я бачу в ньому Божу іскру. Вважаю, що ці роботи треба показувати, щоб підтримати молодого художника, щоб він отримав поради і знав, як розвиватися”, - розповідає організатор виставки Микола Шафінський.

Сам художник невимушено та жартома розповідав про себе: “Змалечку я не знав, що хочу і ким буду. А коли побачив живопис, відчув його, мені сподобалося. Спершу я не вивчав його, не цікавився різними стилями, а просто малював те, що мені подобається. І це, як на мене, головне. Робити те, що тобі подобається і не намагатися комусь щось довести. Згодом почав цікавитися академічним живописом. Але, як казав один художник, його треба вивчити і забути, щоб потім нікого не наслідувати. Деякі свої картини я можу критикувати, інші хвалити. Ці роботи я не бачив півроку (вони зберігалися в арт-галереї “Ренесанс”), а тепер побачив, і мені сподобалося”.

 


"Бандура".

Павло Вітвіцький вивчився на художника-дизайнера у Хмельницькому, а також на вчителя образотворчого мистецтва у Кам'янці-Подільському. Він мешкає у рідному місті Ізяславі, і живопис приносить його не лише задоволення, а й заробіток.

  

Жанрові картини з українським колоритом.

“Звісно, доводиться зважати на ринок, але я стараюся малювати так, щоб виразити себе і щоб це подобалося іншим”, - каже він.

  

"Літній будиночок".     "Молитва за Україну".

Також художник — автор скульптури “Зародження нової нації”, що влітку минулого року встановили біля ТЦ “Ріко” в мікрорайоні Виставка у Хмельницькому.
“Ця скульптура гарна тим, що я не хотів нічого доводити і не прагнув вписатися в якийсь стиль. Вона максимально чесна, висловив свої почуття. Спершу вона викликала критику. Я ходив поряд і чув, як люди критикують (вони не знали, що я — автор). Але мені дуже сподобалося”, - каже художник.
На виставці були присутні директор Хмельницького обласного художнього музею Лариса Чернова та знані подільські художники. Вони висловили свою думку щодо творчості Павла та дали поради молодому художнику, як розвиватися далі.


Лариса Чернова каже, що молодому художнику корисно виставлятися, адже так він має змогу познайомити хмельничан із своєю творчістю.

“По-перше, одразу видно, що це мистецтво українського художника. По-друге, видно, що художник — сміливий. Людина не боїться фарби і не боїться формувати з неї зображення. І ця фарба не губиться серед теми. Це — головне. Ще треба просто працювати і знайти свій власний стиль, а також зростати духовно: коли росте особистість, тоді росте і творчість”, - сказала Лариса Чернова.
“Ходи на виставки у музей і приглядайся до робіт відомих майстрів”, - сказав художник Микола Мельничук.
А Іван Юрков порадив творити, прислухаючись до свого серця, і розвивати власну неповторну манеру.
“Можливо, той інститут тобі і не потрібен. А от те, що йде від душі, це важливо. Слухайся цього”, - сказав Іван Юрков.


Художник Іван Юрков дає поради Павлу.

Виставку картин Павла Вітвіцького можна переглянути до 8 березня у сервісному центрі "Хмельницькобленерго" (вул. Свободи, 57). Вхід вільний.

На відкриття виставки худоник приїхав із дружиною Тетяною.


Представлені роботи у різних жанрах.


На відкриття виставки завітали діячі культури.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую