ye-logo.v1.2

Справа «Helix»: новий строк досудового розслідування та запобіжний захід Нагуті

Кримінал 2803
Дмитру Нагуті продовжили існуючу міру запобіжного заходу до 24 березня
Дмитру Нагуті продовжили існуючу міру запобіжного заходу до 24 березня. Фото: з архіву

Тернопільський міськрайонний суд розглянув клопотання прокуратури.

Заставу в 5 мільйонів гривень не повертати, електронні браслети не знімати. Саме так можна коротко описати ухвалу Тернопільського міськогорайонного суду стосовно хмельничанина Дмитра Нагути, якого підозрюють в шахрайстві.

Згідно оприлюдненої ухвали в Єдиному державному реєстрі судових рішень, прокурор відділу прокуратури Тернопільської області Оскоріп В.В. в межах кримінального провадження №12016210010000181 звернувся до слідчого судді із клопотанням про продовження на два місяці строк дії покладених ухвалою слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 4 грудня на підозрюваного Нагути. Тим рішенням, нагадаємо, керівника «Хеліксу» взяли під варту з можливістю вийти на волі під заставу в 5 мільйонів гривень. Після внесення коштів, які, як заявив сам Дмитро Нагута, йому допомогли зібрати 56 партнерів компанії, хмельничани випустили з СІЗО. Натомість, одягнули електронний браслет та «забрали» закордонний паспорт.

Продовження запобіжного заходу мотивували тим, що 24 січня цього року строк досудового розслідування продовжили до 1 квітня. А все через те, що необхідно допитати як потерпілих 270 осіб, що звернулись до правоохоронних органів із заявами про вчинення шахрайських дій Нагутою. Окрім цього, ще слід провести ряд експертиз, слідчих дій тощо.

І суд видав ухвалу, якою зобов’язав Дмитра Нагуту до 24 березня носити електронний браслет, не виїжджати без дозволу слідчого, прокурора або суду з Києва, де мешкає тощо.

Нагаємо, хмельничанина Дмитру Нагуту підозрюють у створенні «фінансової піраміди» та інкримінують шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою группою. Йому загрожує позбавлення волі від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Сам Дмитро усі звинувачення заперечує.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую