ye-logo.v1.2

У понеділок до Хмельницького приїде в.о Міністра охорони здоров’я

Здоров'я 4535
У липні 2015 року Супрун і її чоловік отримали українське громадянство.
У липні 2015 року Супрун і її чоловік отримали українське громадянство.. Фото: Українська правда

Уляна Супрун планує відвідати медичні заклади, поспілкуватися з медперсоналом та медіа.

У прес-службі доктора Супрун, її візит до Хмельницького 13 лютого підтвердили, однак деталей не повідомляють, лише зазначають, що вона хоче побачити на власні очі, як працюють місцеві медзаклади не під час офіційних візитів, а в робочому порядку.
«Доктор Супрун хоче мати уявлення, як медичні заклади функціонують не під час офіційного візиту. Тому куди саме поїдемо, поки невідомо. Також вона хоче бути вкурсі місцевих особливостей та проблем, які потребують вирішення», – зазначили у прес-службі в.о. Міністра охорони здоров’я.

Довідка: Уляна Супрун народилася в українській родині в Детройті (США). Вона ходила в українську школу, пізніше отримала професію лікаря. У 1991 році вона вийшла заміж і разом з чоловіком Марком переїхала до Нью-Йорка. Вони почали активно брати участь у різних проектах, спрямованих на підтримку українців. Зокрема з 1990 року вона член Українського конгресового комітету Америки, з 1995 по 2013 рр. була серед Спілки української молоді у Нью-Йорку. Два роки очолювала Раду з надання гуманітарної допомоги українцям.

В одному з інтерв'ю Супрун розповіла, що вони з чоловіком завжди хотіли переїхати в Україну. У 2012 році подружжя продало будинок у Нью-Йорку і почало подорожувати по всьому світу.

"Восени 2013 року ми були в Лондоні на шляху в Україну, коли Майдан почався. 29 листопада ми приїхали в Київ, мій чоловік почав перекладати для західних журналістів, у той час як я працювала у медпункті на Майдані", - розповідала Супрун.

Вже будучи в Києві вона стала директором з гуманітарних ініціатив Світового конгресу українців. Також Супрун заснувала організацію "Захист патріотів", яка займається тренуваннями з тактичної медицини та забезпечує українських бійців поліпшеними індивідуальними аптечками стандарту НАТО. Організація вже провела тренінги для майже 30 тис. бійців і передала кілька тисяч аптечок.

У липні 2015 року Супрун і її чоловік отримали українське громадянство. У вересні 2015 року її призначено позаштатним консультантом парламентського Комітету з питань охорони здоров'я. Крім того, була призначена директором Школи реабілітаційної медицини при Українському католицькому університеті.

Чоловік Уляни заснував проект Babylon'13, що об'єднав режисерів, операторів та кінематографістів, які знімали про громадянські протести в Україні. У минулому році він присвятив міжнародну нагороду за фільм "Сильніше, ніж зброя" Олегу Сенцову.
 

Коментарі:

МРТ КТ Хмельницький 18.05.2017 22:24

https://xn----ttbeqkc.xn--j1amh/ Медичний центр МРТ КТ Ультрадіагностика 0671200165 або 654065

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую