Гаряча тема:
- Війна
Бефстроганов – це апетитні шматочки яловичини, залиті духм’яним сметанно-томатним соусом. Існує декілька версій походження страви. За найправдоподібнішою, її вигадав французький кухар російського графа Олександра Строганова Андре Дюпон. З віком у графа випали практично всі зуби і він вже не міг їсти улюблену яловичину. З часом варіацій приготування яловичини по-строганівськи з'явилося безліч. Страву почали готувати зі свининою, курятиною і навіть печінкою. Додавати у соус гриби та огірки.
Інгредієнти:
1 кг телятини (вирізка чи лопатка),
300 г шампіньйонів,
2 великі цибулини,
3 мариновані огірки,
2 ст. л. томатної пасти,
4 ст. л. сметани,
суміш перців мелена, сіль, дрібка цукру,
лавровий листок, коріандр,
бульйон (чи вода),
олія для смаження.
Приготування:
М'ясо нарізати крупними кубиками й обсмажити на олії, трішки посоливши та поперчивши (можна обкачати попередньо шматочки телятини в борошні, але я не стала збільшувати калорійність).
Додати цибулю, нарізану півкільцями.
Готувати до напівготовності. Перекласти все у чавунний казанок.
Шампіньйони нарізати пластинками й підсмажити на сухій сковорідці (готувати доти, поки не випарується вся рідина).
Потім додати до них трішки олії та огірки, нарізані довгою соломкою. Присмачити дрібкою цукру.
Через 5-7 хвилин пасерування, додати томатну пасту та сметану.
Протушкувати засмажку разом ще декілька хвилин і перекласти її в казанок до телятини. Влити бульйон (воду), щоб вона вкрила м'ясо. Тушкувати близько години до м'якості телятини. Десь в середині приготування, покласти спеції та лавровий листок. Якщо потрібно, досолити.
Гарнір до цієї страви підходить будь-який. Але нам дуже подобається він із гречкою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: