ye-logo.v1.2

У Хмельницькому презентують «Історію, варту цілого яблуневого саду»

Афіша 1986
Фото: book-ye.com.ua

Книгарня «Є» та «Видавництво 21» запрошують хмельничан на презентацію роману Максима Дупешка «Історія, варта цілого яблуневого саду».

Роман чернівчанина Максима Дупешка вийшов у 2017 році, але вже отримав досить широкий резонанс.

У ньому йдеться про мільйони доль, які не зафіксовані у підручниках і томах з історії, але кожна із яких варта цілого яблуневого саду.

Максим Дуплешко пише: «...хто шукає велике в малому, знайде тут недавню історію всієї Європи». Мале – це Чернівці, які є основним тлом і контекстом роману, і долі так званих «маленьких людей». Але місто в романі виступає моделлю Європи, а в історіях героїв кожен зможе впізнати власні родинні історії.

На презентації Максим Дупешко розповість історію роботи над романом, про реальні факти, вимисли і домисли, про персонажів і їх прототипи, а також про сучасну прозу як в Україні та світі.

Окрім того, на презентації хмельничани зможуть поспілкуватися з автором на такі непрості теми, як окупація, Голокост на території України, війна на Сході як незавершений акорд ІІ Світової, про вплив історичної пам’яті на національну ідентичність та багато іншого.

Презентація роману відбудеться у середу, 15 лютого, в приміщенні книгарні «Є» (вул. Проскурівська, 2). Початок о 18:00 годині.

Модератор заходу – Богдан Дереш.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую