ye-logo.v1.2

Афера на мільйони: вже не 19, а вдвічі більше?!

Кримінал 6306
Юлії Богонос згрожує до 12 років позбавлення волі
Юлії Богонос згрожує до 12 років позбавлення волі. Фото: з архіву

Справа хмельницької базарниці, яку підозрюють у тому, що вона ошукала людей на «надцять» мільйонів гривень, передано до суду.

Хмельницька місцева прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно жінки, яку підозрюють у шахрайстві в особливо великих розмірах. А саме… на суму 40 мільйонів гривень!

Саме стільки грошей, за серією досудового слідства, вона позичила в 25 людей. Це не лише в мешканців Хмельницького, а й з інших міст України.

Ще в вересні минулого року підозрювану Юлію Богонус оголосили в розшук. За розмовами, які точилися на хмельницькому речовому ринку, загальна сума її боргу тільки перед торговцями була понад три мільйони доларів США. Гроші позичала начебто для розширення власного бізнесу. За декілька днів її затримали в Києві та доставили до Хмельницького. І під час обрання міри запобіжного заходу була озвучена інша сума – 19 мільйонів гривень (на той момент у слідчих були заяви від 9 потерпілих з 10 епізодами «позики» на суми від 30 тисяч доларів). Серед ошуканих були не лише підприємці з ринку, а й лікарі. Сама ж Юлія Богонос заявила: «Я все поверну! Але 19 мільйонів я не винна. Я знаю кому і скільки, але ж не 19-ть!». Суд взяв її під варту з можливістю вийти на волю під заставу… в 19 мільйонів гривень. Жінка й досі знаходиться в слідчому ізоляторі.

Тепер же в справі фігурує інша сума – понад 40 мільйонів гривень. А серед потерпілих не лише хмельничани, а й мешканці Житомирської, Рівненської, Херсонської та Черкаської областей. Більшість грошей позичала для ведення бізнесу. Але й брала на «лікування» чоловіка – всього майже 10 мільйонів гривень. Як розповів один із потерпілих, який мешкає в іншій області, він Юлію та її чоловіка знає давно, а тому, коли та зателефонувала і сказала, що в чоловіка рак і потрібні термінові гроші на лікування, взяв і позичив їй. Навіть, заліз у борг, щоб допомогти врятувати життя людині, яка, насправді, не потребувала допомоги.

Якщо провину Юлії Богонос доведуть у суді, то їй загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Як повідомили в Хмельницькому міськрайонному суді, коли суд розглядатиме цю справу ще невідомо, оскільки вона лише надійшла до установи. Наразі відомо, що її буде розглядати колегія суддів на чолі з Андрієм Місінкевичем.

Як підозрюваній в шахрайстві обирали міру запобіжного заходу в вересні 2016 року і, що вона говорила, пропонуємо переглянути в відео: 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую