ye-logo.v1.2

Бухгалтера однієї із хмельницьких шкіл судитимуть за привласнення коштів

Суспільство 1864
Правоохоронці міста Хмельницького викрили «нечистого на руку» бухгалтера
Правоохоронці міста Хмельницького викрили «нечистого на руку» бухгалтера. Фото: ukr.media

Свій заробіток посадовець щомісяця збільшувала за рахунок зменшення зарплати інших працівників.

У Хмельницькому бухгалтер однієї із шкіл приваласнила близько 25 тисяч гривень. У прокуратурі області кажуть, що посадовець підробляла розрахунково-платіжні відомості.

«Будучи службовою особою, відповідальною за нарахування та виплату заробітної плати працівникам навчального закладу, ефективне витрачання фонду заробітної плати, бухгалтер підробляла розрахунково-платіжні відомості. При цьому, свій заробіток посадовець щомісяця збільшувала за рахунок зменшення зарплати інших працівників. Встановлено, що бухгалтер таким чином привласнила кошти,  призначені для виплати заробітної плати працівникам школи, на суму близько 25 тисяч гривень», - зазначаютьу прокуратурі області.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за частинами 2, 3 статті 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно), частиною 1 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України  перебуває на розгляді у Хмельницькому міськрайонному суді.

Санкції інкримінованих статтей передбачають максимальне покарання у виді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую