Гаряча тема:
- Війна
Я хоча й затятий м’ясоїд, але найбільше у цій страві обожнюю підливку. Вона настільки смачнюча, що мачати у неї товстий лаваш а-ля тбіліський хлібчик одне задоволення. Взагалі в моїй родині всі просто обожнюють грузинську кухню. Все в ній настільки гармонійно й по-домашньому, що хочеться і готувати, і дегустувати. Цей рецептик для мене став справжньою знахідкою, яку я ще не раз буду реалізовувати в себе на кухні!
Інгредієнти:
1 курка (у мене – 6 гомілок та 6 крилець),
4 великі головки цибулі (не хвилюйтеся – це зовсім не багато!),
3-4 зубки часнику,
зелень (петрушка + кінза),
0,5 л томатів у власному соку (у мене перетерте й заморожене пюре з помідорів; підійде навіть томатний сік),
борошно для панірування,
сіль, червоний перець (чилі),
хмелі-сунелі, сушений базилік.
Приготування:
Невеликі порційні шматочки курятини замаринувати в солі та перці й залишити на 15-20 хвилин.
Потім запанірувати у борошні й обсмажити зі всіх сторін до напівготовності.
Викладати м’ясо в глибоку каструлю (я тушкую в гусятниці).
Цибулю нарізати півкільцями й спасерувати в жирі, який залишився після смаження курки.
Викласти в каструлю до м’яса.
Зелень подрібнити, часник вичавити. Всю цю красу викласти на курочку, влити трішки бульйону (або води) і тушкувати 2-3 хвилини.
Потім влити томати, перемішати, посолити, поперчити, приправити спеціями та травами.
Тушкувати все разом 15-20 на маленькому вогні.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати чахохбілі із великою кількістю соусу разом із лавашем.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: