ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Солодкі ажурні млинці

19 Лютого 2017 р. Ірина Герун Гурман 6267
Здивуйте своїх рідних красивим та смачним сіданком.
Здивуйте своїх рідних красивим та смачним сіданком.

Вирішила сьогодні зробити смачненький сніданок для коханого, незвичайними візерунчастими млинцями.

 

Інгредієнти:

400 мл молока,

4 яйця,

200 г борошна,

4 ст. л. цукру,

1 ст. л. олії,

дрібка солі. 

Приготування:

Молоко, яке будемо використовувати, необхідно трішки підігріти (max 40 градусів). Це необхідно для того, щоб сіль і цукор розчинилися та не залишили крупинок.

  • у підігріте молоко всипте сіль, цукор за бажанням можна ванільний цукор або ванілін.
  • в окремій мисочці збийте яйця до однорідної маси.
  • додайте олію і вона одразу ж підніметься на поверхню, оскільки має іншу щільність, максимально збийте її молоком.
  • поступово всипте борошно (перед цим його слід просіяти).
  • коли всі інгридієнти будуть змішані, накрийте рушничком миску і залишіть на 15 хвилин.

  Тим часом приготуйте пристосування, за допомогою якого ви будете виливати тісто візерунками на сковорідку. Це може бути кондитерський шприц. Але зручніше, як на мене, це звичайна пластикова пляшка (зручна ємкість - 0,5-1 л). У кришечці слід зробити один невеликий отвір. Пляшку сполосніть та влийте тісто, добре закрийте кришку. Тепер на розігріту сковорідку, змащену маслом, виливаємо тісто тонким струминем. Стежте, щоб млинці не мали занадто великих отворів у візерунках, інакше їх буде неможливо перевернути на інший бік.

Перед подачею на стіл млинці можна згорнути в невеликі рулети або трішки пофантазувати, як я. Прикрашати можна чим завгодно (шоколадом, цукровою пудрою, збитими вершками, ягідно-фруктовими сиропами або звичайним домашнім варенням.

оладки млинці та сирники, рецепти від читачів, млинці ажурні, конкурс, масляна

Коментарі:

  Так  Ні, дякую