ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відбувся Марш Героїв

Суспільство 2744
Сьогодні у Хмельницькому вшановують Героїв Небесної Сотні
Сьогодні у Хмельницькому вшановують Героїв Небесної Сотні. Фото: Володимира Гординського

У Хмельницькому сьогодні вшановують Героїв Небесної Сотні.

Саме зараз у місті відбувається вшанування тих, хто загинув під час Революції Гідності. 

Наживо із центру міста передає наш кореспондент.

На чолі колони прапори та портрети Героїв, які загинули під час Революції Гідності, несуть курсанти Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького.

Колона рушила від Ангела Скорботи. Усі охочі прямують до місця, де вже зовсім скоро будуть освячувати камінь, де встановлять пам'ятник Небесній Сотні. Потім колона попрямує до Майдану Незалежності. 

16.25: Зараз колона підійшла до місця, де освячуватимуть камінь, на якому напис «На цьому місці буде встановлено пам’ятник Героям Небесної сотні».

Як повідомляв сайту "Є" заступник міського голови Андрій Бондаренко, гіпсову фігуру пам’ятнику вже майже зробили в Києві. Проект обійдеться місту в три мільйони гривень. Однак, коли точно встановлять сам пам'ятник, Андрій Євгенович не уточнив, лише зазначив, що "сподівається, це станеться через два-три місяці".

16.50: "Молитва - це спогад, але мають бути ще справи. Господь запитає з кожного з нас, що ми зробили, щоб стало краще. Господь спитає з мене, як з Митрополита, чи молився я краще після 2014 року, Господь спитає з міського голови, що він для міста зробив, Господь спитає з робітника, Господь спитає вчителя, чи підготовив він дитину до майбутнього... Бо саме заради цього ми сьогодні згадуємо тих, хто загинув. Господь спитає з кожного. І кожен несе рівну перед Богом відповідальність. Бо кожна революція повинна рано, чи пізно прийти до життя кращого. Заради цього вони і гинули", - зазначив Митрополит Антоній Махота освячуючи камінь. 

Колона рушила до Майдану Незалежності, до стели Героїв. 

17:15: "У ці дні нічого в голову не лізе, окрім тих людей, які стояли поряд на Майдані, і яких, на жаль, уже сьогодні з нами немає. Уже три роки, як вони на Небесех, у Небесній сотні. Дивляться на кожного із нас і вірять, що Україна буде інша. Кожен з нас повинен себе запитати, чи відвідали ми родини Героїв? Чи бодай зателефонували ми до рідних, адже в кожних із них залишилися сім'ї, рідні і близькі. Але пам'ять - це також і наша з вами роботи, щоб Україна стала іншою. Відповідальність - це напевно найважче, що несе людина. Особливо відповідальність, яку взяли на себе люди після Революції Гідності. Майдан переміг, бо українці змінилися. Українці вже ніколи не будуть такими, якими були до листопада 2013 року. Сьогодні ми згадуємо і вшановуємо, але завтра маємо ставати, закочувати рукава і працювати заради тих, хто загинув під час Революції Гідності і гине зараз, в російсько-української війни", - сказав Олександр Симчишин.

17:40: Марш пам'яті Героїв Небесної Сотні закічився. Усіх присутніх запрошують на перегляд вистави "Не забудь!", яка відбуватиметься що 18:00 у Дитячій школі мистецтв, що на вулиці Гагаріна.  

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую