ye-logo.v1.2

Для Хмельницького міськрайонного суду оголосили набір присяжних

Офіціоз 2955
Присяжних обирають щодва роки
Присяжних обирають щодва роки. Фото: з архіву

Залучатимуть їх до розгляду кримінальних справ.

 Відповідно до вимог чинного законодавства, Хмельницький міськрайонний суд оголосив про набір кандидатів, які мають пройти відбір та перевірку, щоб стати одним із присяжних.

«Присяжним може бути громадянин України, який досяг тридцятирічного віку і постійно проживає на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного окружного суду, якщо інше не визначено законом», - зазначають у міській раді.

Охочі повинні бути громадянами України віком від 30 до 65 років, постійно проживати на території, на яку поширюється юрисдикція Червоноградського міського суду. Їх склад затверджують на сесії міської ради.

Присяжні працюють на громадських засадах. На час розгляду справ роботодавець на підставі письмового виклику зобов’язаний звільнити присяжного від роботи. Залучатимуть їх до розгляду кримінальних справ щодо злочинів, за скоєння яких передбачено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Документи прийматимуть упродовж місяця в юридичному відділі Хмельницької міської ради за адресою вул. Гагаріна, 3, каб. 104, тел. 65-11-96, 65-02-32.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую