ye-logo.v1.2

Поліцейські затримали шахраїв, які на понад 2,5 мільйона гривень «зняли порчу» на Хмельниччині

Кримінал 1601
Допоміг знайти шахраїв їхній автомобіль
Допоміг знайти шахраїв їхній автомобіль. Фото: hm.npu.gov.ua

Група осіб гастролювала по всій країні.

 У Хмельницькому затримали шахраїв з Волинської області, які тільки на території нашої області скоїли 25 шахрайств на загальну суму понад 2,5 мільйони гривень.

Як повідомили в обласній поліції, першою жертвою зловмисників стала мешканка Дунаєвецького району. Шахраї перестріли її на овочевому ринку в обласному центрі і почали залякувати тим, що на ній лежить страшна порча.

«Перелякана жінка на таксі поїхала додому і привезла усі гроші та коштовності. Передала все для проведення ритуалу очищення «благодійникам». Коли прийшла до тями, то ні грошей, ні шахрайок поблизу вже не було. Таким чином жінка втратила понад 40 тисяч євро, 4 тисячі доларів та усі коштовності», - повідомили в поліції.

Також на велику суму злодії «зняли порчу» і в мешканки мікрорайону Озерна, що в обласному центрі. Жінка віддала зловмисникам гроші та коштовності майже на 370 тисяч гривень.

Відомо, що зловмисники «працювали» практично по всій території України. Наразі правоохоронці з’ясовують причетність підозрюваних до вчинення аналогічних шахрайств на території інших областей. Вийти на злодіїв допомогло те, що свідки одного із шахрайств запам’ятали, на якому автомобілі пересувались зловмисники.

Наразі членам групи вже оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років із конфіскацією майна. На період досудового слідства суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую