ye-logo.v1.2

У Кам’янці представники Агенції НАТО навчають знешкоджувати вибухівку

Суспільство 1436
До української делегації увійшли представники усіх вітчизняних силових міністерств і відомств
До української делегації увійшли представники усіх вітчизняних силових міністерств і відомств. Фото: прес-служби Міноборони

Під час семінару мають визначити національні спроможності в сфері протимінної діяльності.

 У Центрі розмінування Збройних Сил України, що у Кам’янці-Подільському, представники Агенції НАТО з підтримки та постачання та члени спеціалізованої проектної групи Словаччини беруть участь у семінарі зі знешкодження вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляють у прес-службі Міноборони.

Під час семінару його учасники мають намір визначити національні спроможності в сфері протимінної діяльності та протидії саморобним вибуховим пристроям (П-СВП). В основу створення національної системи протидії саморобним вибуховим пристроям покладено План НАТО, адже в багатьох країнах-членах Альянсу вона вже є і довела свою високу ефективність.

«Наразі розробляється відповідна нормативно-правова база, а саме здійснюється відпрацювання відповідної спільної Інструкції. Тож, під час цього семінару ми обговоримо багато цікавих і корисних питань опираючись на безцінний досвід спеціалістів Агенції НАТО з підтримки та постачання, аби ця система в Україні була дієвою і ефективною», - наголосив начальник Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України полковник Максим Комісаров.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую