ye-logo.v1.2

Суд відібрав у чоловіка 162 гектари землі у Віньковецькому районі

Суспільство 1459
Землю повернули державі
Землю повернули державі. Фото: з архіву

Подолянин отримав ділянки незаконно.

 На Хмельниччині за втручання прокуратури державі повернуто 162 гектри землі вартістю понад 2,1 мільйона гривень.

За інформацією обласної прокуратури, при передачі землі посадовці не пересвідчились у тому, що чоловік дійсно збирається створити фермерське господарство та зможе виробляти товарну сільськогосподарську продукцію, займатись її переробкою та реалізацією.

Як повідомив керівник Городоцької місцевої прокуратури Сергій Стецюк, насправді чоловік лише використав процедуру пільгового порядку одержання земель державної власності в оренду без проведення земельних торгів.

«Після отримання у травні 2015 року земельних ділянок, розташованих на території Нетечинецької сільської ради Віньковецького району, орендар, не створюючи власного фермерського господарства, в порушення вимог закону, передав їх в суборенду», - додали у прокуратурі.

Прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати незаконними та скасувати розпорядження райдержадміністрації, накази Головного управління Держземагенства в області, договори оренди та суборенди земельних ділянок. Суд позицію прокуратури підтримав і повернув землю у власність держави.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую