Гаряча тема:
- Війна
Більшість людей звикли вживати млинці з медом, сметаною, варенням або згущеним молоком. Я ж пропоную випробувати на практиці дуже апетитний та незвичний варіант подачі улюбленого всіма смаколика. Млинцевий торт із сирним кремом виходить неймовірно ніжним і досить ситним. Це і десерт, і тортик одночасно.
Інгредієнти:
Для млинців:
3 яйця,
2 ст. л. цукру,
3 склянки молока,
2 склянки борошна,
2 ст. л. олії,
дрібка соди,
трохи лимонного соку,
ванілін.
Для крему:
2 шт. 200-грамових солодких ванільних сирків,
400 г пюре з ягід (я використовувала заморожену суницю),
2-3 ст. л. цукрової пудри,
1 ст. л. желатину+трішки молока для замочування.
Приготування:
Млинці: яйця збити з цукром, дрібкою солі та ваніліном за допомогою міксера, потім поступово додавати: то просіяне борошно, то молоко. Знову збити міксером до зникнення грудочок. Погасити соду соком лимона і додати в тісто олію. Перемішати і випікати (сковорідка суха!). Млинці повністю охолодити.
Крем: спочатку замочити в молоці желатин, зачекати, щоб він набух.
Потім розтопити на маленькому вогні (не кип’ятити!). Ягоди трішки розморозити і збити в блендері разом із цукровою пудрою.
Додати у ягідне пюре ванільні сирки і збити все разом до однорідності.
Влити розведений у молоці желатин і перемішати виделкою (я поставила крем у холодильник на півгодини щоб він трішки загуснув, після чого він став як суфле; на фото - до холодильника).
Викладати млинці на тарілку, перемащуючи кожен кремом.
Чим вищий тортик, тим краще (з цієї порції у мене вийшло цілих два тортики!).
Окремо залишити два-три млинчики і, змастивши їх кремом і поклавши у серединку по декілька ягідок, скрутити рулетиком.
Поставити ягідні налисники на декілька хвилин у морозилку. Потім дістати й нарізати шматочками на кшталт «пеньочків». Викласти їх по колу тортика, а в серединку насипати ягоди.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: млинцевий торт можна прикрашати за бажанням. До прикладу, полити шоколадною глазур'ю чи карамеллю, посипати тертим шоколадом чи горішками, прикрасити фруктами та ягодами тощо. Просочується він миттєво! Тільки приготували – і вже можна пити чай зі смаколиком, який просто тане в роті.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: