ye-logo.v1.2

У Хмельницькому районі незаконно передали у власність землі з резервного фонду

Суспільство 1495
Земельні ділянки розташовані на території Масівецької сільської ради
Земельні ділянки розташовані на території Масівецької сільської ради. Фото: з архіву

Прокуратура вимагає повернути державі 14 га землі.

Посадовці Держгеокадастру області передали хмельничанам у власність сім земельних ділянок із резервного фонду на території Масівецької сільської ради Хмельницького району. Загальна площа ділянок - 14 га, а вартість - близько півмільйона гривень. Як встановила прокуратура, громадяни отримали цю землю незаконно.

«Виявилось, що посадовці формально підійшли до вирішення заяв про надання відповідних дозволів, оскільки ці громадяни не задіяні у соціальній сфері села та переважно є мешканцями міста Хмельницького», - зазначає прес-служба обласної прокуратури.

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Терлецький, під час прийняття відповідних рішень не враховано те, що на території сільської ради проживають громадяни, які земельні ділянки у власність ще не отримували.

Відтак прокуратура подала до суду 7 позовних заяв про скасування вказаних наказів Головного управління Держгеокадастру в області. Як суд задовольнить їх, землю можна буде перерозподілити і використовувати за цільовим призначенням.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую