Гаряча тема:
- Війна
Рибку обирайте на ваш смак. Я запікала тунець, але можна готувати цю страву з тріски, горбуші, судака тощо. Грецький соус будь-яку рибу зробить смачною, соковитою і корисною. Головний секрет — чим ретельніше подрібнити інгредієнти до нього, тим смачнішим він виходить.
Інгредієнти:
На 1 кг риби,
3 помідора,
150 г тертого сиру,
плавлений сирок із грибами,
2 зубки часнику,
250 мл натурального не солодкого йогурту (в оригіналі грецького, але у мене українського виробництва — відповідно дешевший),
сік половини лимона,
подрібнена зелень (зелена цибуля, кріп, петрушка, базилік),
сіль, спеції до риби.
Приготування:
Рибу почистити, помити й розділити на порційні шматки-стейки. Скропити лимонним соком, натерти сіллю та спеціями. Залишити на півгодини маринуватися.
Додати подрібнену зелень, дрібно нарізані помідори.
Натуральний не солодкий йогурт змішати з подрібненим часником і натертим на тертці плавленим сирком. Обмастити рибні стейки отриманою сумішшю, ретельно все перемішати.
Викласти на встелене фольгою деко.
Запікати 15 хвилин. Потім деко з рибою вийняти і посипати зверху тертим твердим сиром.
Запікати в духовці ще 30 хвилин при температурі 180?С.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: