ye-logo.v1.2

Поради туристу. Намети: одношарові чи двошарові (ІНФОГРАФІКА)

Туризм 8292
Двошарові намети часто мають місткі тамбури
Двошарові намети часто мають місткі тамбури. Фото: автора

Кожен вид має свої переваги та недоліки.

Ми вже розглядали, як класифікують намети за призначенням. Вони бувають кемпінгові, трекінгові і штурмові, і кожні мають свої переваги та використовуються у відповідних умовах.
Пропоную звернути увагу на ще одну важливу характеристику — зі скількох шарів тканини складається намет.

Одношаровий намет. Його основу складає єдине цілісне полотно з водонепроникної тканини. Такі намети легше двошарових, їх просто встановлювати, але вони мають свої недоліки. Так, в них не найкраща вентиляція, в задушливу або вологу погоду на внутрішніх стінках утворюється конденсат, а під час сильного дощу і вітру краплі потрапляють всередину, вона гірше зберігає тепло.

 

Одношаровий намет. Будова, переваги і недоліки

 


 

Двошаровий намет складається з щільного водонепроникного тенту і легкого внутрішнього шару, між якими — повітряний прошарок.
Хоча такий намет трохи важчий, він має беззаперечні переваги: хороша вентиляція, менші втрати тепла в холодну пору, більш надійний захист від дощу. І ще один бонус (у більшості двошарових наметів) — тамбур (а іноді навіть два), де можна зберігати речі і взуття.

 

Двошаровий намет. Будова, переваги та недоліки

 


 

Замість висновку
Я ночувала в різних наметах, тепер віддаю перевагу двошаровим. Якщо ви виїжджаєте на природу рідко, для початку можна купити і одношаровий. Адже він в кілька разів дешевший. А якщо увійдете у смак і почнете подорожувати частіше, варто придбати двошаровий намет. Це як раз той випадок, коли краще купити дорожчу річ і нести трохи більше ваги в рюкзаку, але зате не переживати, як пройде наступна ніч в поході.

Якщо двошаровий намет надійно захищає від дощу...


...то одношаровий краще накрити целофаном на випадок зливи.

Читайте також, як обрати туристичний рюкзак, а також як правильно його спакувати у похід.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую