ye-logo.v1.2

Інформація про понад 10 тисяч боржників Хмельниччини вже у відкритому доступі

Економіка 4828
До реєстру вноситимуться дані про боржників, щодо яких відкрите виконавче провадження
До реєстру вноситимуться дані про боржників, щодо яких відкрите виконавче провадження. Фото: автора

Будь-хто може її перевірити.

На сайті Міністерства юстиції України запрацював Єдиний реєстр боржників. У ньому вже можна знайти інформацію про мешканців і підприємства Хмельниччини. В обласному управлінні юстиції кажуть, шкоди цей реєстр не може принести нікому, лише допомогти як підприємствам, так і громадянам перевірити, хто їхні партнери, чи добросовісно вони сплачують свої борги.

«Одночасно з винесенням постанови про відкриття виконавчого провадження, відомості вносяться державним виконавцем і до єдиного реєстру боржників. Це база даних, яка ведеться з метою в режимі реального часу оприлюднення про майнові зобов’язання боржників і відчуження їхнього майна. Доступ до реєстру відкритий 24 години на добу», - розповідає начальник управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Роман Касянюк.

Роман Касянюк каже, що реєстр нікому не може нашкодити

За його словами, до реєстру вносять боржників за комунальні послуги, штрафів за порушення правил дорожнього руху, за несплату Єдиного внеску, несплату судового збору тощо. Не вносяться лише рішення зобов’язального характеру, тобто немайнового. Відомості знімаються у випадку закінчення провадження.

«Тут є прізвище, ім’я, по батькові, дата народження боржника, назва виконавчого документа і ким виданий. Також містяться дані про державного виконавця, номер виконавчого провадження, категорія. Сума боргу не вказується», - пояснює Роман Касянюк.

Знайти відомості у реєстрі може будь-хто

Як він зауважив, близько 65 тисяч виконавчих проваджень, які залишалися не виконаними на кінець 2016 року, автоматично в реєстр не перейшли. До нього вносять лише свіжі виконавчі провадження.

«Щомісяця в середньому приходить близько 10 тисяч виконавчих проваджень. Якщо взяти січень-лютий, то в реєстрі однозначно вже є відомості про понад 10 тисяч боржників», - додає посадовець.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую