ye-logo.v1.2

Канадські військові інструктори сертифікували у Кам’янці ще 7 сержантів-саперів

Суспільство 2084
Завершено третій двотижневий курс підготовки молодших командирів
Завершено третій двотижневий курс підготовки молодших командирів. Фото: mil.gov.ua

Вони самостійно можуть організовувати та проводити курси.

 У Центрі розмінування, що у Кам’янець-Подільському, завершився третій двотижневий курс підготовки молодших командирів, який проводили військовослужбовці Збройних сил Канади. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Сертифікати про завершення підготовки отримали 7 військових саперів. У відомстві зауважили, що 3 військовослужбовця Центру розмінування, які вже мають відповідну підготовку, під час проведення даного курсу виступили в ролі інструкторів.

Як зазначив заступник начальника Центру розмінування підполковник Олег Гаврилюк, досвід участі особового складу Центру в антитерористичній операції не дав можливості залишити поза увагою роботу щодо подальшої професіоналізації сержантського складу.

Сапери навчалися за натівськими стандартами

«Іініціатива проведення курсу підготовки молодших командирів канадськими колегами в Центрі розмінування всіляко заохочувалась та підтримувалась. Влада сержанта повинна бути вагомою і авторитетною, вона має будуватися на особистій підготовці, лідерських якостях та професійних знаннях. Досягти цих високих стандартів вже сьогодні нам допомагають досвідчені військові інструктори з Канади, за що ми їм вдячні», - сказав підполковник Олег Гаврилюк.

Канадські військові інструктори сертифікували ще 7 українських сержантів-саперів

Напередодні 10 військовослужбовців Центру розмінування успішно закінчили курс «Підготовки інструкторського складу з метою відповідності стандартам НАТО». Таким чином, віднині ці інструктори вже самостійно можуть організовувати та проводити за високими натівськими стандартами курси з протидії саморобним вибуховим пристроям з особовим складом Збройних Сил України, інших міністерств та відомств.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую