ye-logo.v1.2

Першу велодоріжку в Хмельницькому урочисто відкриють наприкінці березня

Суспільство 3143
Перша велодоріжка у Хмельницькому майже готова
Перша велодоріжка у Хмельницькому майже готова. Фото: автора

До того часу вже обіцяють завершити будівництво.

Будівництво першої велодоріжки у Хмельницькому мали завершити до кінця минулого року, однак вчасно завершити роботи не встигли. Якщо не погіршаться погодні умови, продовжити їх мають, за словами підрядника, вже наступного тижня.

Розташовується велодоріжка вздовж набережної біля Південного Бугу в парку імені М.Чекмана. З бюджету міста на неї виділили 609 тисяч гривень. Крім того, як розповів член правління громадської організації «Критична маса» Олег Олексієнко, велодоріжку мають продовжити, з’єднавши таким чином мікрорайон Гречани з центром міста.

«Частина доріжки, що біля набережної, має довжину 650 метрів, а та, що далі в парку – 250 метрів. Загальна протяжність її близько 900 метрів. Депутати також виділили гроші на будівництво велодоріжки від станції прокату човнів «Аврора» в сторону мікрорайону Гречани. Велоспільнота задоволена, що все відбувається так оперативно. Вже тривають роботи зі створення проетно-кошторисної документації, відповідно за місяць-півтора, на мою думку, почнеться будівництво. Вона стане продовженням першої велодоріжки до зупинки «Нива». У нас є ще деякі задумки, але їх реалізація залежатиме від спілкування з владою», - пояснює Олег Олексієнко.

Велодоріжку мають продовжити аж до мікрорайону Гречани

За його словами, доріжка пролягає повз дитячий і спортивний майданчики, і буде гарно освітленою по всій довжині. Щоб завершити будівництво, необхідно ще кілька тижнів.

Доріжка буде гарно освітлюватися

«Як розповів мені підрядник, до завершення будівництва залишилося прокласти близько 120 метрів квадратних плитки. Продовжать його з наступного тижня, якщо погода буде теплою. Також попереду земляні роботи та встановлення знаків. Завершити все обіцяють до кінця березня», - говорить Олег Олексієнко.

Поки що обабіч доріжки земля і пісок

На завершення будівництва першої велодоріжки велоактивісти планують урочисте її відкриття. А вже після Великодня традиційно у Хмельницькому відкриватимуть велосезон.

Доріжка буде відокремленою від пішохідної зони

Читайте також: Де у Хмельницькому збираються обладнати велодоріжки

Виклали її сірою бруківкою

Попереду - роботи з благоустрою

Перед велодоріжкою будуть встановлені дорожні знаки 4.12 “Доріжка для велосипедистів” та нанесена розмітка фарбою

Плитка перезимувала в парку

Початок велодоріжки біля білого мосту 

Підрядник ТОВ “Платінумбуд” розпочав будівництво велодоріжки 17 жовтня

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую