ye-logo.v1.2

Хмельницький суд знову переніс розгляд справи прокурорів, яким закидають 12 тисяч доларів хабара

Кримінал 3196
Підготовче засідання відкладалося кілька разів
Підготовче засідання відкладалося кілька разів. Фото: автора

Розгляд справи по суті не розпочинається вже кілька місяців.

Підготовче засідання у справі чотирьох тернопільських прокурорів і адвоката, яких обвинувачують в одержанні близько 12 тисяч доларів хабара, знову перенесли. Якщо минулі рази розгляд провадження відкладали через неявку захисників, то сьогодні, 6 березня, до зали Хмельницького міськрайонного суду не з’явилася сторона обвинувачення – представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Крім того, не з’явилося кілька захисників, яких у декого з підсудних є по двоє. Обвинувачені не заперечували щодо розгляду справи без них. Однак оскільки участь сторони обвинувачення є обов'язковою, суд відклав розгляд. У клопотанні, надісланому факсом, антикорупційні прокурори пояснили, що не можуть прибути через зайнятість в іншому провадженні.

На лаві підсудних опинилися колишні прокурори

Долю екс-прокурорів вирішує суддя Олександр Трембач. Серед обвинувачених: заступник прокурора Тернопільської області Іван Антюк, керівник Тернопільської місцевої прокуратури Віталій Сідоров, його перший заступник Володимир Соколишин, прокурор Тернопільської місцевої прокуратури Павло Хоменко та адвокат Ростислав Молень.

Суддя розгляд провадження переніс

«Ми всі готові до продовження судового розгляду кримінального провадження, однак зрозуміло, що без сторони обвинувачення воно розглядатися не може. Наголошую на тому, що ми не зриваємо судове засідання. І хочу наголосити, що в групі прокурорів є 5 представників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, і думаю, хоча б один із них міг знайти час з’явитися сьогодні. Маю надію, що причина поважна», - зауважив обвинувачений Іван Антюк.

Не всі захисники прибули до суду

Розгляд провадження у судовому засіданні перенесли на 11.30 годину 3 квітня, оскільки в березні у захисників вже є заплановані справи.

Нагадаємо, екс-прокурорів підозрюють у тому, що вони, змовившись, розробили і реалізували план отримання неправомірної вигоди в 12 тисяч гривень від громадянки за непритягнення її до кримінальної відповідальності і закриття справи. Захист подав близько 10 скарг на органи досудового слідства, вважаючи, що справа не може бути розглянута судом, оскільки слідство велося з численними порушеннями.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую