ye-logo.v1.2

У Кам'янець-Подільському районі підприємство заборгувало більше півмільйона гривень за оренду землі

Суспільство 1467
Прокуратура вимагає повернення державі понад 100 гектарів земель
Прокуратура вимагає повернення державі понад 100 гектарів земель. Фото: prykarpattya.org

Землі передались для будівництва сонячної енергостанції.

На Хмельниччині прокуратура вимагає повернення державі понад 100 гектарів земель вартістю більше 86 мільйонів гривень. У прес-службі прокуратури додають, що ділянку виділили для будівництва сонячної енергостанції.

“Землі державної власності, які розташованих на території Пановецької сільської ради Кам’янець-Подільського району, розпорядженням голови Хмельницької ОДА в 2013 році приватному підприємству в оренду передано земельну ділянку державної власності площею 100 гектарів. Земля вартістю понад 86 мільйонів гривень передавалась для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій (сонячної енергостанції)”, - додають у прокуратурі.

Кам’янець-Подільська РДА та підприємство уклали договір оренди вказаної земельної ділянки строком на 49 років. Водночас, в порушення умов договору оренди землі та вимог земельного законодавства, підприємство орендну плату за користування цією земельною ділянкою систематично не сплачує, внаслідок чого утворилась заборгованість на суму більшу півмільйона гривень.

Місцевий бюджет та територіальна громада недоотримує значну суму коштів, яка наразі стягується у примусовому порядкує. Тому місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами розірвати договір оренди землі площею понад 100 га вартістю більше 86 млн. грн.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую