ye-logo.v1.2

Повернути живим чи мертвим: дружина зниклого в зоні АТО офіцера розвідки пішла по відповіді до Президента

Суспільство 3540
Інформації про стан і місце перебування Бойка в його дружини наразі немає
Інформації про стан і місце перебування Бойка в його дружини наразі немає. Фото: tsn.ua

Хмельничанин зник за дивних обставин на початку червня.

 Рідні зниклого розвідника Національної гвардії Олександра Бойка досі не знають, чи він вижив під час останнього бою ще 3 червня. Повернути його додому живим чи мертвим прагне дружина Світлана, яка учора, 21 липня, пішла до Адміністрації Президента, йдеться в сюжеті ТСН.

Олександр Бойко був командиром розвідки 50-го полку Нацгвардії та брав участь в обороні Луганського аеропорту. Раніше чоловік 10 років служив у Хмельницькому, у 8 окремому полку спеціального призначення.

«У червні цього року, третього числа, його розвідгрупа потрапила у засідку біля міста Золоте на Луганщині. Світлана знає про поранення Олександра в ноги і руку, однак чомусь ніхто не забрав його з поля бою – ні живого, ні мертвого», - повідомляють у ТСН.

«Мені говорили: він би не вижив. Та я в це не вірю. Я нікого не звинувачую, я не маю права. Але це буде претензія до кінця життя: чому не забрали? Чому? Так не буває. Перше правило спецназа – скільки чоловік пішло на завдання, стільки ж і повернулося», - каже Світлана Бойко.

Підполковника Бойка після поранення сфотографували його бійці. Вони перетягнули джгутом кровотечу та залишили його. Їхня версія: було небезпечно, а підполковник чималенький – під два метри зростом. Та волонтери наголошують: нестикувань багато і в фотографіях, і в подальшій пошуковій операції. "Всі пошукові групи кажуть: там нічого немає. А вони ходили в перші дні, коли ще не було дощів, коли ще плями крові могли залишитися. З сепаратистами зв'язувалися, вони посміялися: ми не бачили ніякої ДРГ в тому місці, тим паче, не були з ними в бою", - розповіла волонтерка Катерина Якимович.

Що сталося насправді – ні МВС, ні Національна гвардія не роз'яснюють. Офіційна версія – пошуки тривають, напівофіційна – Олександр Бойко загинув, його тіло не забрали через обстріл, а коли повернулися, тіло вже було у терористів, які відмовляються його віддавати. Якщо це правда, мають активізуватися переговорники від держави, вважає дружина розвідника. І йде на Банкову – до президента. Там у приймальні зареєстрували звернення жінки та пообіцяли розібратися в ситуації й надати відповідь.

Тим часом на офіційному сайті Нацгвардії України повідомляється, що спроби вирішити питання щодо обміну та передачі підполковника Олександра Бойка на сьогодні не призвели до позитивних результатів. Командування Національної гвардії продовжує роботу в цьому напрямі. До заходів з пошуку долучені представники громадських організацій.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую