ye-logo.v1.2

«Віра. Надія. Любов» за 5 мільйонів стоятиме на майдані

Суспільство 3933

На сайті міської ради закликають небайдужих хмельничан допомогти у фінансуванні створення скульптури “Віра. Надія. Любов”, яку планують встановити на майдані Незалежності на місці, де колись височів пам’ятник Леніну.

В одній з київських художніх майстерень вже виготовлено гіпсовий макет в натуральну величину (9х8х5 метрів), який розробили відомі хмельницькі митці Микола і Богдан Мазури. Скульптура матиме класичний вигляд: вгорі літатимуть три жінки – Віра, Надія, Любов, і кожна з них нестиме стрілу, які,  перехрещуючись між собою, утворюватимуть герб нашого міста. Навколо них будуть лелеки, калина, бандура, рушники, сонце...
Наразі вже здійснено спецпорізку гіпсової моделі на композиційні складові. Пам’ятник мають виготовити з новітнього композитивного сплаву полімерних смол, який нагадує мармур. Аби створити пам’ятну скульптуру та привезти її зі столиці до нашого міста, необхідно близько п’яти мільйонів гривень. Ця вартість значно менша, ніж та, що передбачалася раніше на створення бронзової моделі. Частково фінансування мистецького проекту вирішуватиметься спільно міською та обласною владою. Зокрема, з обласного бюджету виділили 1,5 мільйона гривень. У 2009 році міська влада вже давала 500 тисяч гривень на пам’ятник. На цьому й все.
Додамо, що розмови про встановлення монументальної скульптурної композиції «Віра. Надія. Любов» ведуться вже протягом дев’яти років. Кошти, що раніше виділялися, пішли на створення гіпсового макета, який важить понад 20 тон, та вже кілька років знаходиться у Києві.

Олександра ВОРОНЦОВА.

Коментарі:

Anna Levchyshyna 07.06.2011 17:50

фонтанчик с масонским знаком за 5 миллионов....   и деньги будет собирать благотворительный фонд "Щедрiсть"...... спрашивается:  НАХ*Я нам этот фонтан за такие бабки?! А как же больные дети, сироты.....

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую