ye-logo.v1.2

«Віра. Надія. Любов» вже з’явився на площі

Суспільство 5327
Фото: Євгенія ДОРОФЄЄВА

Авторами монумента стали представники молоді Хмельницького.

Поки можновладці та митці планують звести в центрі  міста величний пам’ятник, їх випередили активісти нової молодіжної організації «Крі­паки». На постаменті, де колись стояв Ленін і згодом стоятиме «Віра. Надія. Любов» вони встановили «архітектурний ансамбль»… зі снігу, жартуючи, що на спорудження меморіалу пішли «чималі кошти».
За словами молодих людей, «Віра. Надія. Любов» – ті звичайні українські жінки, які на своїх плечах несуть тягар проблем нашого суспільства. Одна з них – працівниця ЖКГ, яка постійно налатує розбиті дороги, бо не вистачає коштів відремонтувати їх раз, та «по-людськи». Друга – медик, яка за відсутності нормального фінансування працює на устаткуванні, що вже давно застаріле, але й при таких обставинах й досі рятує життя своїм пацієнтам. І третя – це образ тих українок, які у таких, м’яко кажучи, несприятливих умовах при копійчаних заробітках вигодовують та ростять дітей.
«Ці  три героїчні жінки, які з’явилися тут, коли дізналися, що на цьому місці збудують пам’ятник, вартістю 4 мільйони гривень, – пояснює Максим Болячко із «Кріпаків». – 1,5 мільйона з цих грошей виділяє обласна влада, решту – підприємці. Наша акція для того, щоб кожен, хто вкладатиме гроші у монумент, подумав, кому ж нині потрібніші ці гроші – лікарням, дитячим будинкам, інфраструктурі чи мистецтву».

Фото Євгенія ДОРОФЄЄВА.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую