ye-logo.v1.2

Президент "Енергоатому" прогнозує труднощі з добудовою блоків на Хмельницькій АЕС

Суспільство 2880
Фото: Обласна бібліотека для дітей

Президент ДП НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський вважає, що в процесі добудови енергоблоків на Хмельницькій АЕС виникнуть труднощі, оскільки необхідно буде довести, що реактори, які планується побудувати, є безпечними, особливо в контексті аварій на АЕС в Японії.

"Труднощі з добудовою блоків мабуть виникнуть. Нам потрібно буде проводити громадські слухання, консультативні референдуми та відповідний законопроект через Верховну Раду України", - сказав Ю.Недашковський. 

За його словами, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, необхідно буде довести, що реактори, які планується побудувати, не є вчорашнім днем, що у них використані найсучасніші технології третього покоління, і що вони абсолютно відрізняються від тих реакторів, які будувалися в 70-роках минулого століття. "Я впевнений, ми зможемо переконливо довести спроможність цих реакторів дотримуватися всіх норм безпеки, зокрема стандартів МАГАТЕ, і що ситуація, яка зараз розвивається на АЕС у Японії ніколи у нас не зможе повторитися", - наголосив президент "Енергоатому".

Він також нагадав слова Прем'єр-міністра Миколи Азарова про те, що Україна буде продовжувати розвиток своєї ядерної енергетики.

"Інша справа, що зараз ми повинні врахувати ті уроки, які ми отримали в результаті землетрусу в Японії і коригувати свої плани розвитку", - зауважив Ю.Недашковський.

Всі експерти поки сходяться на думці, що частка ядерної енергії має залишатися на нинішньому рівні. "Нові блоки будуватимуться, оскільки споживання електроенергії в Україні буде зростати", - резюмував президент "Енергоатому".

Святослав Халус, КИЇВ. 17 березня 2011 року.
 

www.ukrinform.ua/ukr/order/

 

Напомним, согласно опросу Института Горшенина, украинцы думают, что серьезная авария на отечественных АЭС вполне возможна. 

 

 "Українські новини"  

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую