ye-logo.v1.2

«Новатор» вийшов до Суперліги чемпіонату України з волейболу

Спорт 4545

Вперше волейбольний клуб із Хмельниччини матиме нагоду виступати у Суперлізі. Це стало відомо після того, як «Новатор» у Хмельницькому провів фінальні матчі за 1-4 місця в вищій лізі.

Ще до «фіналу чотирьох» було зрозумілим, що за золоті нагороди першості, які дають право в наступному чемпіонаті виступати в найвищому дивізіоні країни, боротимуться лише два клуби – «Новатор» та вінницький «СДЮСШ-Міцний горішок». Саме в цих команд була найбільша кількість очок. Головною задачею було не втратити дорогоцінні бали в першому турі, щоб у другому вирішити між собою, хто найсильніший у вищій лізі. У перших матчах команди впоралися із завданням. Вінничани перемогли київський «Локомотив» з рахунком 3:1, а «Новатор» - ужгородське «Закарпаття» з рахунком 3:0.

А вже наступного ігрового дня саме на майданчику спорткомплексу «Новатор» зійшлися «обличчям до обличчя». До речі, якби хмельничани програли б цей матч, то все одно теоретично мали б шанси на здобуття чемпіонського титулу. Але «Новатор» вирішив не відкладати цю подію на потім та з перших хвилин матчу почав діяти агресивно та впевнено. «Нокаутувавши» суперника в перших двох партіях (25:13, 25:17), хмельничани дещо заспокоїлися в третій партії. Цим одразу ж скористалися вінничани, які, здавалося, зможуть вирвати перемогу, адже вели в рахунку 22:18. Але підопічні Михайла Туркули продемонстрували бійцівський характер та здобули перемогу в третій партії з рахунком 25:23. Разом із нею «Новатор» достроково здобув і титул переможцям вищої ліги. Ну, а в останній день фінальних змагань, хмельничан, як справжні чемпіони, здолали столичний «Локомотив» з рахунком 3:0.

Отже хмельницький волейбольний клуб вперше в історії області став чемпіоном вищої ліги чемпіонату України і наступного сезону гратиме в Суперлізі.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую