ye-logo.v1.2

Підполковник міліції у відставці каже, що його побили та відібрали сад

Суспільство 4328
Олександр Ткачук вважає, що усі спірні питання потрібно вирішувати по-людяному, або у суді. А не за допомогою кулаків.
Олександр Ткачук вважає, що усі спірні питання потрібно вирішувати по-людяному, або у суді. А не за допомогою кулаків. . Фото: автора

Опоненти твердять, що сад їхній, а побиття - лише хитрий хід колишнього «мента»

Олександр Ткачук 25 років пропрацював у внутрішніх органах. Має поранення. Свого часу, рятуючись від Чорнобильської трагедії, перевіз сім'ю у село Осламів на Віньковеччині. Вийшов у відставку і ще 13 років у радгоспі пропрацював юристом, а дружина - бухгалтером.
«Заробили ми на земельний пай, - розповідає Олександр Ткачук. - Дали саду по 60 соток кожному і трохи більше ріллі. Це я добився, щоб сад віддали людям, а не злодіям. Тому я тут ворог номер один для місцевих олігархів. Мене погрожували і вбити, і підпалити. Але про головне. За садом я п'ять років доглядав. Підрізав, обприскував. То все гроші і моя праця».
Минулого року чоловік таки дочекався гарного врожаю. Щоправда, зародили лише кілька рядів, котрі росли нагорі. Увесь інший сад в долині майже не плодоносив. З того все почалося. «Поряд межує пай Заболотного, - каже Олександр Ткачук. - І навіть не його пай, а якоїсь його родички. То він всі ці п'ять років, коли я за садом доглядав, нічого не казав. А як яблука вродили, перестріває мене і заявляє: «Ти не здумай обривати яблука, то мій ряд, мій врожай». Я з заявою звернувся до голови сільради. А нині голова заявляє, що заяви не було».
«Дивлюся, а мій сад обривають, аж листя шарудить»
У жовтні минулого року Олександр Ткачук вийшов у сад збирати врожай. Як розповів чоловік, на його ряду вже працювала сім'я Заболотних. «Був він, син, дружина, ще якийсь хлопець, - розповідає Олександр Ткачук. - Рвуть з мого ряду, тільки листя шарудить. Я до них кричу: «Припиніть»! А Заболотний до мене: «Ти що, «ментяра». Ти скільки людей пересадив». Біжить до трактора і кричить, що мене вб'є, закопає. Жінка мені корзиною в очі, хтось трусить дерево, а яблука падають мені на голову. Коли відчуваю, як у правій руці щось запекло. Я відійшов, викликав міліцію. Дільничний приїхав лише через годину».
Весь цей час сімейство продовжувало обривати яблука. За словами Олександра Ткачука, дільничний халатно віднісся до своїх обов'язків.
«Я не один рік працював начальником слідчого відділу і начальником районного відділу міліції. Перше, що дільничний мав зробити, - це скласти протокол огляду місця події. Мав опитати свідків, і якщо є спірне питання - припинити збір врожаю. Нехай його вирішують компетентні органи. Ще перед тим я зібрав п'ять ящиків яблук, то дружина Заболотного їх у мене відібрала просто на очах дільничного. А він навіть слова їй не сказав», - каже Олександр Ткачук. Згодом у саду з'явився приватний землевпорядник з району. Взявся вимірювати паї.
«Є певний механізм вимірювання, - розповідає Олександр Ткачук. - По-перше, має бути заява. А, принаймні, я такої заяви не писав. По-друге, ці виміри робляться за допомогою сучасної техніки, а не за допомогою рулетки, як відбувалося того разу. І головне, та приватна фірма взагалі не мала права робити будь-які виміри, без дозволу Вінницького інституту землеустрою. А я дізнавався, що такого дозволу у них не було».
Згідно з висновком СМЕ, чоловік отримав тілесні ушкодження середньої важкості
Наступного дня Олександр Ткачук через сильні болі в руці вимушений був звернутися у військовий шпиталь. У чоловіка діагностували перелом великого пальця правиці та наклали гіпс.
«Минає десять днів, а відповіді по моїй заяві немає, - каже Олександр Ткачук. - Я до дільничного, а він відповідає, що матеріали у районній прокуратурі. Чекаю ще місяць. Немає відповіді. Я до начальника райміліції, а він каже, що у порушенні кримінальної справи відмовлено, про що мені було письмово повідомлено. Я на пошту. Ніякого повідомлення не було. Я з заявою на обласне МВС. Там провели службову перевірку і встановили порушення районної міліції. По вхідній документації судово-медичної експертизи мій висновок міліція отримала 7 жовтня. А судячи з паперів районних правоохоронців, виходить, що висновок СМЕ вони отримали аж 12 грудня. Коли я ознайомлювався з матеріалами справи, дивлюся, а там нулі переправлені на двійки. Тобто, висновок СМЕ вони отримали ще 10 жовтня. Я дізнавався, у мене тілесні ушкодження середньої важкості. Згідно з наказом начальник районної міліції разом з дільничним будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності».
«Цей «мент» хоче, щоб все було по його»
Дмитро Заболотний вважає, що це його частина саду. А всі дії Ткачука лише його хитрі інтриги.
«Та кому він тільки в селі печінок не з'їв, - каже Дмитро Заболотний. - Він колишній «мент», і хоче, щоб було по його. Нам наміряли скільки нам положено, а він не погоджується. Ми за садом доглядали. То виходить, що маємо йому задарма віддати».
«Ніхто його не бив, - втручається в розмову дружина пана Заболотного Марія. - Де б я такого дядька набила. Це він до мене скакав. А це пай моєї тітки. Вона на мене спадщину оформила».
Олександр Ткачук вважає, що усі спірні питання потрібно вирішувати по-людяному, або у суді. А не за допомогою кулаків.
«Я все життя боровся за справедливість, а тут мене побили, пограбували, а колишні колеги перетворилися на злочинців у погонах»,- каже Олександр Ткачук.
Нині матеріали справи перебувають у слідчому відділі обласної прокуратури.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую