ye-logo.v1.2

Укрзалізниця відправила у перший рейс новий рейковий автобус за маршрутом Вінниця–Хмільник–Хмельницький

Суспільство 6859
Фото: Укрзалізниця

24 червня 2011 року в урочистостях з нагоди запуску нового рейкового автобуса взяли участь Віце-прем'єр-міністр України – Міністр інфраструктури Борис Колесніков, Генеральний директор Укрзалізниці Володимир Козак, начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин.

«Новий рейковий автобус, що презентовано сьогодні — для пасажира комфорт, а для залізниці — все таки оптимізація витрат, адже рейковий автобус є більш економічним, ніж дизель-поїзд, який їздив до цього», — зазначив під час урочистостей Володимир Козак. – Проте ми прагнемо більшого. Проблему приміського транспортного сполучення потрібно вирішувати на системному державному рівні. Разом з органами центральної виконавчої влади на місцях, органами місцевого самоуправління, мерами міст, представниками міністерства інфраструктури маємо розробити систему організації приміського сполучення з урахуванням максимально ефективних економічних затрат та попиту пасажирів. Прорахувати економіку перевізного процесу – де вигідно пустити автобус – пускати автобус, де є попит на електропоїзди – залишати електропоїзди, де є великий пасажиропотік, але ділянки не електрифіковані – електрифікувати їх, де є необхідність у рейкових автобусах – будемо забезпечувати рейковими автобусами. Залізниця навіть готова допомогти місцевій владі придбати транспортні засоби, але позбутися економічно необґрунтованих витрат на утримання застарілого рухомого складу, який задіяний на приміському сполученні». 
Генеральний директор Укрзалізниці В.Козак підкреслив, що залізниця не може собі дозволити продовжувати й надалі нести витрати, які виходять за рамки економіки. Тому закликав органами влади, представників підприємств не спекулювати на соціальній значимості питання приміського сполучення, а долучатися до роботи його правильної економічно обґрунтованої моделі організації.
 

Коментарі:

Муля 29.06.2011 18:30

Такий рейковий автобус уже давненько курсує між Тернополем та Львовом. А який розклад руху  має наш? Яка вартість проїзду? 

Викуся FOX 28.06.2011 14:15

хочу такий рейковий автобус по маршруту Хмельницький- Старокостянтинiв

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую